Έπαθε μπλακ άουτ στο τέλος και το πλήρωσε!

από Γιώργος Γκάτος

Με εμφάνιση κάτω από την βάση, ο ΑΡΗΣ Midea πέταξε σημαντική ευκαιρία για να σκαρφαλώσει βαθμολογικά, αφού γνώρισε την ήττα με 80-71. Λίγο τα σφυρίγματα έδρας, λίγο η αστοχία πίσω από τα 6,75 σε συνδυασμό με αρκετούς παίκτες σε κακή ημέρα, οδήγησαν τους “Κιτρινόμαυρους” σε μια ήττα μακριά από το σπίτι τους.

Το ματς:

Το παιχνίδι στη Καρδίτσα ξεκίνησε καρμπόν με αυτό του πρώτου γύρου. Οι ομάδες είχαν μικρές διαφορές και πήγαιναν πόντο-πόντο, με την γηπεδούχο να είναι αυτή που αποκόπηκε πρώτη. Κάπου εκεί, ο ΑΡΗΣ με τρίποντα από Γκάλινατ και Μπλούμπεργκς επέστρεψε κοντά στο σκορ και οδηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο -4 (23-19).

Παρότι το σκορ έμεινε στα ίδια επίπεδα ως το 13’ (25-24), η Καρδίτσα πάτησε γκάζι και έτρεξε ένα επιμέρους 15-4 (40-28). Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν την συγκέντρωση και ροκάνισαν σταδιακά την διαφορά, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο ημίχρονο στο -6 (44-38).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ μπήκε εντυπωσιακά και έτρεξε ένα 0-7, για να περάσει στο σκορ μετά από ώρα. Το δεκάλεπτο κύλησε στα μέτρα του, αφού όχι απλά κράτησε χαμηλά την αντίπαλο του, αλλά έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 30′, ο ΑΡΗΣ ήταν μόλις στο -1 (59-58).

Μπορεί στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου να έχασε βολές και ελεύθερα σουτ για να μπει στη τέταρτη περίοδο με διαφορά, αλλά με το καλημέρα… της περιόδου, πήρε την κάτω βόλτα. Το 59-58 έγινε μέχρι και 67-60 και έπειτα 75-65, με τον ΑΡΗ μάταια να προσπαθεί με μακρινά σουτ να αλλάξει κάτι, αφού έφτασε μέχρι και τα 20 λάθη σε μια συνολικά κακή βραδιά.

Μετά από μια κίνηση του Ρομπέρτο Γκάλινατ να κλέψει την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα, απειλήθηκε σύρραξη που έφερε ένταση ακόμα και πίσω από τον πάγκο του ΑΡΗ, από τους φιλάθλους των γηπεδούχων. Με δύο βολές του Βασίλη Τολιόπουλου, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 80-71.

Δεκάλεπτα: 23-19, 44-38, 59-58, 80-71

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Προτεινόμενα Άρθρα