Έπαιξε το μπάσκετ που ήθελε!

από Γιώργος Γκάτος

Η χρονιά ολοκληρώθηκε για τον ΑΡΗ, με τον Γιάννη Καστρίτη να προχωρά σε συνέντευξη τύπου που είχε ύφος… απολογιστικό.

Ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε και σε μια κίνηση που δε συνηθίζει, καθώς έβαλε κάτω σε αριθμούς τα όσα συνέβησαν φέτος.

“Ο ΑΡΗΣ τελείωσε αφενός με ρεκόρ 11-11. Δεν είχε θετικό ισοζύγιο, αλλά ούτε αρνητικό μετά από πολλά χρόνια. Η βαθμολογία έγραψε την όγδοη θέση. Μιλάμε όμως για την 3η καλύτερη άμυνα και την 5η καλύτερη επίθεση. Την πρώτη ομάδα σε επιθετικά ριμπάουντ και 3η συνολικά. Την πρώτη στα κλεψίματα και μάλιστα με ρεκόρ όλων των εποχών καθώς είναι η μοναδική με διψήφιο αριθμό κατά μέσο όρο. Είχε τις περισσότερες κατοχές στο transition και ήταν 3η συνολικά. Για τους πιο μυημένους και δεν είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να το δει, υπάρχει ένας δείκτης που λέγεται πυθαγόρειες νίκες και ήττες. Είναι προηγμένα στατιστικά και αποτυπώνουν την εικόνα μιας ομάδας. Για τον ΑΡΗ, βάσει της στατιστικής απεικόνισης της χρονιάς, θα έπρεπε να είχαμε 13.5 νίκες και 8.5 ήττες, ρεκόρ το οποίο μας κατατάσσει πέμπτους στη βαθμολογία” σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός του ΑΡΗ.

Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα γι’αυτή την ομάδα φέτος, από καλοπροαίρετη ως και κακοπροαίρετη κριτική, αλλά η ουσία είναι ότι δεν παρέκκλινε από τις αξίες και τα θέλω του προπονητή της.

Το “πάνω στη μπάλα” ήταν εντολή προπονητή, όπως και ότι η μπάλα είναι διεκδικήσιμη κάθε δευτερόλεπτο. Ο ΑΡΗΣ αμύνθηκε (3ος), επιτέθηκε (5ος), διεκδίκησε δεύτερες ευκαιρίες (1ος), έκλεψε (1ος) και οδήγησε τον αντίπαλο σε πολλαπλά λάθη, είχε τις περισσότερες κατοχές στο πρωτάθλημα (σπαταλώντας αρκετές), έτρεξε στο τρανσίσιον επιβάλλοντας τον ρυθμό του.

Δε μπόρεσε όμως να τα βάλει και με εξωγενείς παράγοντες. Πρώτα με τους τραυματισμούς στο τέλος της σεζόν, αλλά και με τον παράγοντα διαιτησία που είχε 100% αρνητικό πρόσημο.

Προς τιμήν του, ο Γιάννης Καστρίτης κράτησε τη πάγια θέση του όλη τη σεζόν, μη θέλοντας να πει πράγματα από τα οποία οι καλοθελητές θα σπεύσουν να ανακατευθύνουν τον κόσμο.

Φρόντισε όμως να παραθέσει στατιστικά, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα -τραγικά- συνέβησαν φέτος και στέρησαν από τον ΑΡΗ το κάτι παραπάνω.

“Είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες εκτελέσεις field goals η οποία κέρδισε τις λιγότερες βολές μετά μετά από τον Απόλλωνα Πατρών. Υπάρχει μια αναλογία μεταξύ των εκτελεσμένων field goals και των βολών όπου ο ΑΡΗΣ έχει μακράν τη μικρότερη, με 0.161. Ουσιαστικά είμαστε τελευταίοι” τόνισε ο Γιάννης Καστρίτης.

Η χρονιά δεν έκλεισε βαθμολογικά εκεί που θα ήθελε ο ΑΡΗΣ και οι άνθρωποι του, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι ικανοποιημένη από την “ταυτότητα” που έδειξαν όλη τη σεζόν και τη προσπάθεια που κατέβαλαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Πηγή: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα