Έπρεπε να χάσει και να μην χαλάσει την προγραμματισμένη γιορτή… (vid)

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ Midea παρά τις απουσίες των Γκάλινατ και Χάρελ, πήγε αποφασισμένος να… χαλάσει την γιορτή του Περιστερίου για την 3η θέση. Και θα τα κατάφερνε αν δεν υπήρχαν οι τραγικοί διαιτητές με… μπροστάρη τον Πουρσανίδη να σφυρίζουν φάουλ ακόμα και με την «ματιά». Οι «κίτρινοι»  έχασαν τελικά με 75-71 και  τερμάτισαν στην 4η θέση σε μία πετυχημένη σεζόν.

Οι Μπακάλης, Πουρσανίδης και Μαρινάκης «έκλεψαν» και πάλι την παράσταση με τα σφυρίγματα τους σε βάρος μίας συγκεκριμένης ομάδας, για να σας βοηθήσουμε δεν ήταν οι γηπεδούχοι, με αποκορύφωμα φυσικά τα πέντε ομαδικά φάουλ με τα οποίο χρεώθηκε ο ΑΡΗΣ Midea μετά από 67 δευτερόλεπτα αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Τολιόπουλος «μάτωνε» για να βγει από τα σκριν και να πάρει την μπάλα. Όταν λοιπόν σε ένα κλειστό παιχνίδι, η μία ομάδα έχει το μπόνους των βολών από το 31ο λεπτό, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως έχει και ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Οι βολές ήταν συνολικά 22/32 για το Περιστέρι και 7/12 για τον ΑΡΗ που είχε 4 στο πρώτο δεκάλεπτο και 8 στα υπόλοιπα τρία.

Και οι παίκτες του ΑΡΗ έκαναν λάθη στο τέλος, είτε λόγω αφέλειας, είτε λόγω κούρασης αλλά αν είχαν κι αυτό το μπόνους των βολών από το 31ο, το αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον διαφορετικό.
Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε άσχημα, βρέθηκε να χάνει με 7-0 και με 15-8, πριν αντιδράσει με Τολιόπουλο και μειώσει σε 23-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Έλληνας άσος άρχισε να σκοράρει, οι «κίτρινοι» ανέβασαν την άμυνα τους και έτσι έγινε η ανατροπή στο σκορ στην δεύτερη περίοδο με τους παίκτες του Καστρίτη να προηγούνται με 27-29 στο 15ο λεπτό και με 35-38 στο τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε με 35-41, δέχθηκε ένα σερί 7-0 (42-41) αλλά κράτησε την ψυχραιμία του, με τον Τολιόπουλο να σκοράρει και πάλι, μπόρεσε να προηγηθεί εκ νέου με 51-58, στο 29ο λεπτό, πριν το 55-58 της τρίτης περιόδου.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ένα… σόου των διαιτητών που χρέωσαν τον ΑΡΗ με πέντε φάουλ μέσα σε 67 δευτερόλεπτα, δίνοντας τεράστιο πλεονέκτημα στο Περιστέρι, το οποίο ως το τέλος της περιόδου είχε 10/12 βολές. Κάπως έτσι έγινε η ανατροπή, ο ΑΡΗΣ δεν είχε τις λύσεις που θα έπρεπε σε κρίσιμα σημεία, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη με 75-71 και την 3η θέση.
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-38, 55-58, 75-71.

Προτεινόμενα Άρθρα