Ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, το “καθάρισε” ο Τολιόπουλος

από Γιώργος Γκάτος

Ένας ΑΡΗΣ με δύο πρόσωπα έκανε την εμφάνιση του στο “Nick Galis Hall”, όμως ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο με μπροστάρη τον Βασίλη Τολιόπουλο ο οποίος σημείωσε 17 πόντους σε αυτό το 20λεπτο.

Η νίκη ήρθε (69-61) αλλά ο Γιάννης Καστρίτης έχει πολλά να συζητήσει με τους παίκτες του, φτάνοντας όμως στο τρίτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΑΡΗΣ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-9 μέχρι το πρώτο τάιμ άουτ του Γιάννη Καστρίτη στο 5′. Στη συνέχεια, οι “Κιτρινόμαυροι” πάτησαν στα πόδια τους, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα και περιορίστηκαν στο 15-15 στο τέλος της πρώτης.

Η εικόνα των “Κιτρινόμαυρων” δεν βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. 7-17 ήταν το σερί των φιλοξενούμενων ως το 15′. Ο ΑΡΗΣ εμφάνισε αμυντικά προβλήματα, κυρίως γιατί δεν έδειξε ξανά την ίδια εικόνα με κλειστούς διαδρόμους και αποτροπή στους αντίπαλους ψηλούς.

Πάνω που οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη προχώρησαν σε συνεχόμενα κλεψίματα, έκαναν και απανωτά λάθη, τα οποία έδωσαν το δικαίωμα στην Καρδίτσα να φτάσει εύκολα σε καλάθια. Το 30% στο τρίποντο, με τις 6 ασίστ για 10 λάθη, έδειξε έναν αγνώριστο ΑΡΗ ο οποίος δεν είχε κανένα παίκτη ως εκείνη τη στιγμή σε καλή μέρα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 29-39 και τους γηπεδούχους ουσιαστικά να δέχονται επιμέρους 14-24.

Η ανάπαυλα έφερε… άλλο μυαλό στους παίκτες του ΑΡΗ. Πιο δυνατή άμυνα, καλύτερη κυκλοφορία στην επίθεση και με μπροστάρη τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίποντα, οι “Κιτρινόμαυροι” έτρεξαν ένα 10-2 επιμέρους, διαμορφώνοντας το 39-41.

Ο Έλληνας γκαρντ συνέχισε με το ίδιο βιολί ως τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (50-50), έχοντας σκοράρει τους 13 από τους 21 πόντους του ΑΡΗ σε αυτό το διάστημα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ δεν μπήκε με την φόρα που είχε στο τέλος της τρίτης. Οι μάχες ήταν δυνατές, η μπάλα δεν έμπαινε μέσα για καμία εκ των δύο ομάδων και η ποιότητα έπεσε. Οι “Κιτρινόμαυροι” έσφιξαν την άμυνα τους, αλλά παράλληλα δεν ήταν αποτελεσματικοί μπροστά. Ο Τολιόπουλος συνέχισε να παίρνει προσπάθειες και έκανε το 60-57, στέλνοντας τις δύο ομάδες σε τάιμ άουτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξαν πολλές διακοπές, τόσο για να σκουπιστεί το παρκέ, όσο και για review φάσεων.

Η Καρδίτσα συνέχισε να μη βρίσκει χώρους, καθώς ο ΑΡΗΣ είχε κλείσει τους διαδρόμους. Ο Γκάλινατ κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, ευστόχησε στις βολές και διαμόρφωσε το 63-59 με 27,8″ να απομένουν, διατηρώντας τη κατοχή.

Νέες βολές και ένα καλάθι του Σανόγκο, διαμόρφωσαν το τελικό 69-61 για τους “Κιτρινόμαυρους”, σε μια εβδομάδα που κύλησε με συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα.

Δεκάλεπτα: 15-15, 29-39, 50-50, 69-61

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Προτεινόμενα Άρθρα