Αντετοκούνμπο: «Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της πίεσης»

από AllAboutARIS

Στη συνέντευξή του στο GQ ως αθλητής της χρονιάς, ο Αντετοκούνμπο μίλησε για την ζωή του και για το μέλλον του, ενώ αναφέρθηκε και στη Ναόμι Οσάκα, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η τενίστρια από την Ιαπωνία.

«Ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά στα 18 μου. Όταν είσαι τόσο νέος και κάνεις κάτι τέτοιο, ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της πίεσης επειδή στο τέλος της ημέρας, δεν πρέπει μόνο να παίζεις καλά και να είσαι ο καλύτερος, έχεις και έναν μεγάλο χορηγό που πρέπει να κουβαλάς στους γ@μ@μένους ώμους σου. Έχει την πατρίδα της, την Ιαπωνία που πρέπει να κουβαλάει στους ώμους της. Ή την Ελλάδα, στη δική μου περίπτωση. Έχεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους πρέπει να φροντίσεις», τόνισε ο Γιάννης, προτού προσθέσει:

«Ήμουν παιδί. Φοβομούν την ζωή και τώρα με βάζεις στο παρκέ; Σίγουρα φοβόμουν τους αντιπάλους μου. Ξέρεις όμως κάτι; Δεν είχα καμία επιλογή. Δεν μπορούσα να σταματήσω. Αν το έκανα δεν θα μπορούσα να βοηθήσω την οικογένειά μου. Οπότε συνέχισα».

Σχετικά με το άγχος και το πώς αντιμετωπίζεται από την κοινωνία, ο Γιάννης σχολίασε: «Το είδαμε στο παρελθόν. Όταν για παράδειγμα κάποιος λέει ότι έχει άγχος, τότε του λένε ότι είναι soft. Αυτή είναι η ταμπέλα του και γι’αυτό είναι δύσκολο να μιλήσει κάποιος γι’αυτά τα θέματα. Ήταν πολύ δύσκολο και για μένα».

Προτεινόμενα Άρθρα