Γουόκαπ: “Η Εθνική Ομάδα είναι το πιο σημαντικό, επειδή αποτελεί ευκαιρία να είμαστε όλοι ενωμένοι”

από AllAboutARIS

Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, δύο ημέρες πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της Εθνικής για το Προολυμπιακό Τουρνουά απέναντι στην Δομινικανή Δημοκρατία (21:00, ΕΡΤ1).

Ο 31χρονος γκαρντ τόνισε ότι όλοι είναι έτοιμοι για την πρόκριση και μίλησε για την άμυνα που θα αποτελέσει κλειδί για το εισιτήριο για το Παρίσι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα και εξήγησε την πεποίθησή του ότι οι αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι μια ευκαιρία εξασφάλισης ενότητας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εικόνα της Εθνικής λίγο πριν από την πρεμιέρα του Προολυμπιακού: “ Η ομάδα μας είναι έτοιμη. Οι προπονήσεις μας είναι πολύ καλές, στα φιλικά δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Παίζουμε καλά, νιώθουμε άνετοι μεταξύ μας και, το πιο σημαντικό, αισθανόμαστε έτοιμοι να παίξουμε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.”

Σχετικά με την άμυνα που θα αποτελέσει κλειδί για την πρόκριση: “Το κλειδί για την πρόκρισή μας θα είναι η άμυνά μας. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και αυτή είναι που μας δίνει το ρυθμό στην επίθεση, προσφέροντάς μας εύκολους πόντους από κλεψίματα ή ριμπάουντ, από τα οποία στέλνουμε γρήγορα την μπάλα στο ανοικτό γήπεδο. Το σίγουρο είναι, ότι η άμυνα είναι ο οδηγός και το πιο σημαντικό στοιχείο.”

Για την σημασία που έχει η συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα: Η Εθνική Ομάδα είναι το πιο σημαντικό, επειδή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Δεν εκπροσωπούμε μόνο όσους έρθουμε στο γήπεδο ή όσους μένουν σε αυτή την χώρα, αλλά τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Στην Εθνική Ομάδα εκπροσωπείς κάτι μεγαλύτερο από τον ίδιο σου τον εαυτό, την οικογένειά σου, την ομάδα όπου αγωνίζεσαι. Εκπροσωπείς ένα ολόκληρο έθνος και το μόνο, που έχω να πω στους Έλληνες, είναι ότι είμαστε περήφανοι να τους εκπροσωπούμε.”

Προτεινόμενα Άρθρα