ΕΣΑΚΕ: Η παρουσία του Αρβανίτη στην Αθήνα και το “μοίρασμα” του τηλεοπτικού

από Γιώργος Γκάτος

Το κυρίαρχο ζήτημα στον χώρο της Basket League το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο το οποίο ακόμα δεν έχει υπογραφεί.

Ναι μεν η ΕΡΤ μετέδωσε την πρώτη αγωνιστική, όπως το ίδιο θα πράξει και με τη δεύτερη, αλλά ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές, ώστε το deal να γίνει επίσημο.

Μπορεί το συνολικό ποσό να έχει καθοριστεί, όμως ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο θα μοιραστεί αυτό, αφενός γιατί η ΕΡΤ επιθυμεί ένα κομμάτι αυτού να δοθεί ως bonus και όχι ως στάνταρ ποσό, αφετέρου γιατί υπάρχουν διαφωνίες εντός της λίγκας.

Την πλευρά του ΑΡΗ στο προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και ο πρόεδρος του ΑΣ, Λευτέρης Αρβανίτης.

Οι “Κιτρινόμαυροι” εμμένουν στη πάγια -τα τελευταία χρόνια- θέση τους, με συγκεκριμένα κριτήρια για το μοίρασμα του τηλεοπτικού.

Δηλαδή, 50% από το εμπορικό κομμάτι (τηλεθέαση, διαφημίσεις, brand name), 25% από τη τελική κατάταξη και 25% ως στάνταρ ποσό.

Αυτή η πρόταση μεταφέρθηκε προφορικά αλλά θα κατατεθεί και επίσημα την επόμενη εβδομάδα, όταν και άλλες ομάδες αναμένεται να πράξουν το ίδιο.

Το σίγουρο είναι ότι το ποσό για τον ΑΡΗ αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένο, σε σχέση με το περσινό.

Προτεινόμενα Άρθρα