Θα πιστέψουν όλοι με αυτή τη νοοτροπία

από Γιώργος Γκάτος

Η χθεσινή νίκη του ΑΡΗ στο Μαυροβούνιο έφερε ικανοποίηση και ενθουσιασμό σε όλο τον οργανισμό των “Κιτρινόμαυρων”.

Στους παίκτες, που σε 4 μέρες έβγαλαν δύο απαιτητικά διπλά, σε Ρόδο και Μαυροβούνιο. Στο τεχνικό επιτελείο, που είδε μια ομάδα να προσαρμόζεται στα “θέλω” τους και αν ξεπερνάει τα προβλήματα των πρώτων 15 λεπτών.

Στον κόσμο, που είδε την ομάδα του να επιστρέφει… θριαμβευτικά από το -16 κόντρα σε μια πολύ πιο δυνατή και ακριβή αντίπαλο. Στην διοίκηση, που τράβηξε το χαρτί της Ευρώπης και μέχρι τώρα… έχει πετύχει διάνα.

Είτε από εδώ καθημερινά, είτε από τις εκπομπές στο Novibet AllAboutARIS TV, είχαμε σημειώσει πως θα χρειαστεί τεράστια υπομονή για τη φετινή σεζόν.

Δεν αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό και σπουδαίο είναι για μια ομάδα με 10+ νέα πρόσωπα και μια νέα καθημερινότητα με δύο παιχνίδια και πολλαπλά ταξίδια, να ξεκινάει τη σεζόν με 7 νίκες τον πρώτο μήνα της. Μετά τις ήττες από Γκραν Κανάρια (πρώτη και αήττητη στον όμιλο με 6-0) και Ολυμπιακό (άλλο επίπεδο), ο ΑΡΗΣ έχει πετύχει επτά νίκες και δύο ήττες.

Και οι ήττες που ήρθαν, είχαν εξήγηση, αλλά ακόμα είμαστε στις 9 Νοεμβρίου. Η ομάδα θα έπρεπε να έχει ακόμα μεγαλύτερα σκαμπανεβάσματα, αλλά παρόλα αυτά παίζει αδιανόητη άμυνα στη τελευταία περίοδο, κρατάει την Μπουντούτσνοστ χωρίς σκορ για 6:30 λεπτά, τρέχει ένα 0-12 και τις επιτρέπει να σκοράρει μόνο με βολές στα τελευταία 8 λεπτά του αγώνα.

Αν συνεχίσει ο ΑΡΗΣ αυτό το «refuse to lose», θα πιστέψουν όλοι. Ο Γιάννης Καστρίτης δεν συνηθίζει να δίνει υποσχέσεις ή να λέει μεγάλα λόγια. Αυτό που έχει πει μονάχα και το τηρεί στο έπακρο από το πρώτο έτος της παρουσίας του στον ΑΡΗ, είναι ότι η ομάδα του θα παίζει σε κάθε κατοχή… για τη ζωή της.

Και όσο το κάνει αυτό, βγαίνουν νέοι πρωταγωνιστές που οδηγούν τους “Κιτρινόμαυρους” στις νίκες. Επιστρέφουν παίκτες από τραυματισμούς, προσαρμόζονται άλλοι στο νέο περιβάλλον. Μαθαίνουν και τον προπονητή τους αλλά και ο προπονητής βλέπει τα πραγματικά όρια τους.

Έχω πει ότι δεν ξέρω πώς θα συνεχιστεί η σεζόν και που θα καταλήξει. Ξέρω όμως ότι παρακολουθώντας αυτά τα παιχνίδια, νιώθω γεμάτος. Πόσο μάλλον τα Ευρωπαϊκά, που βάζουν τον ΑΡΗ και σε μια άλλη τροχιά.

Σε μια τροχιά που ο αντίπαλος προπονητής της Κλουζ, σημειώνει ότι δεν θα περάσουν πολλές ομάδες από το Nick Galis Hall. Σε μια τροχιά, που ο αντίπαλος προπονητής της Μπουντούτσνοστ, δεν κάνει βλακωδώς σχόλια για καράτε-μπάσκετ, αλλά αναφέρεται σε όλους τους διαφορετικούς τρόπους άμυνας που χρησιμοποίησε ο ΑΡΗΣ για να βυθίσει την ομάδα του.

Τον Δεκέμβρη οριοθέτησε ως μήνα που θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες των “Κιτρινόμαυρων” ο Γιάννης Καστρίτης. Μέχρι τότε, από παιχνίδι σε παιχνίδι, προστίθενται στοιχεία. Η ασφάλεια που παρέχει ο Κατσίβελης, ο All-Around Μποχωρίδης, η κοινή επιβλητική παρουσία των Σανόγκο-Μπάνκστον Ντε Σόουζα με 35 πόντους και 23 ριμπάουντ χθες.

Τα 12 λεπτά που πήρε ο Γιώργος Φίλλιος δείχνουν πως η ομάδα είναι έτοιμη να πάρει πολλά από κάθε παίκτη και πως ο κάθε παίκτης θα πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Δείχνουν επίσης ότι ο Καστρίτης δεν έχει “κολλήματα” και θα αφήσει στον πάγκο παίκτες που αποδίδουν λιγότερο καλά, δίχως να κοιτάει συμβόλαια. Εγγυημένοι χρόνοι σε μια ομάδα που παλεύει με τρομερή ενέργεια σε κάθε κατοχή, δεν υπάρχουν.

Το μοναδικό αρνητικό που θέλω να σχολιάσω, είναι μια συνεχόμενη σύγκριση μπάσκετ-ποδοσφαίρου, που ειλικρινά θεωρώ πως δεν προσφέρει τίποτα απολύτως. Είναι κακό με την πρώτη ευκαιρία να στρέφουμε τα βέλη… σε εμάς. Και το λέω δίχως να έχω την διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν ή να αποκρύψω τα όποια λάθη έχουν γίνει.

Αντί επιλόγου, υπάρχουν δύο ειδήσεις. Αν περιμένετε την Κυριακή για εισιτήριο με τον Παναθηναϊκο, ίσως να μην σταθείτε τυχεροί και πως ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε με τρομερό σεβασμό την υπόθεση Μπέιτς, που πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να λυθούν σημαντικά κομμάτια και του προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία τη νέα σεζόν. Δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο, συμφωνία υπάρχει που θα επικυρωθεί εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά. Μέχρι τότε…

Προτεινόμενα Άρθρα