Κάουαν Jr στο AllAboutARIS TV: “Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν” (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Άντονι Κάουαν Jr έχει πάρει από νωρίς τη “μπαγκέτα” του σκόρερ και του δημιουργού αυτής της ομάδας, παρέα με τον Ολιβιέρ Χάνλαν όπως αποτυπώνεται στη στατιστική.

Ο βραχύσωμος point guard αγωνίζεται για πρώτη φορά εκτός των ΗΠΑ και δείχνει με το “καλημέρα” πως θα αποτελέσει πυλώνα των “Κιτρινόμαυρων” στο επιθετικό κομμάτι.

Ο 24χρονος point guard μίλησε στη κάμερα του AllAboutARIS TV, στη Media Day που διοργάνωσε η ΚΑΕ ΑΡΗΣ:

“Η περίοδος προετοιμασίας ήταν πολύ καλή για εμάς. Πρέπει να δημιουργήσεις τη χημεία και να μάθεις πράγματα όπως πώς παίζει ο καθένας και το που θέλει τη μπάλα. Ήταν πολύ καλή η προετοιμασίας μας.

Έπειτα, ακολούθησαν μερικά φιλικά, όπου δείξαμε αρκετά καλή εικόνα, παίζοντας πιεστική άμυνα και όμορφο μπάσκετ. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν.”

Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν, ο ίδιος μαζί με τον Ολιβιέρ Χάνλαν, σημείωσαν σχεδόν το 50% των πόντων που σκόραραν οι “Κιτρινόμαυροι”. Ο 24χρονος αθλητής του ΑΡΗ στρέφει αλλού το βλέμμα του και όχι στους πόντους που προστίθενται στο ενεργητικό του.

“Νιώθω ότι δεν είναι μόνο οι πόντοι αλλά το πώς παίζουμε. Το ότι δημιουργούμε φάσεις και συνεργαζόμαστε καλά. Εκεί είμαστε συγκεντρωμένοι, όχι στο να σκοράρουμε. Όλοι οι συμπαίκτες μου μπορούν να σκοράρουν” σημείωσε για τη συνεργασία του με τον 28χρονο Καναδό γκαρντ.

Παράλληλα, παρότι ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ο Άντονι Κάουαν Jr βρίσκει έναν παλιό γνώριμο του. Ο λόγος για τον Σακούρ Τζούστον.

Ο ίδιος “σκιαγραφεί” τον συμπαίκτη του:

“Μόλις με ρώτησαν για τον Σακούρ, είπα πως θα είναι η τέλεια προσθήκη. Ο λόγος είναι ότι αγωνίζεται με μεγάλη ένταση και δυνατά. Πηδάει και διεκδικεί τα ριμπάουντ με όσο μεγαλύτερη ένταση γίνεται. Μπορεί να μαρκάρει οποιονδήποτε αντίπαλο, από την θέση “1” ως τη θέση “5”. Θέλεις να αγωνίζεσαι δίπλα σε τέτοιους παίκτες.”

Ενώ τέλος, για το ποια ομάδα υποστηρίζει στο ΝΒΑ, σημείωσε:

“Φυσικά τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς. Την ομάδα της γενέτειρας μου.

Προτεινόμενα Άρθρα