Λιόλιος: “Ο Νίκος Γκάλης δείχνει τον δρόμο των επιτυχιών και του επαγγελματισμού σε όλους μας”

από AllAboutARIS

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν συνομιλητής με τον Νίκο Γκάλη το απόγευμα της Παρασκευής (28/6) στο EOK WebRadio, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να στέκεται στη στήριξη του κόσμου στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, στις κοινωνικές δράσεις στο Προολυμπιακό τουρνουά και στην προσπάθεια της “επίσημης αγαπημένης” για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος:

Για την Εθνική ομάδα: «Η εθνική ομάδα έχει τη θετική ενέργεια όλων μας και η Εθνική αυτό χρειάζεται. Αγωνιστικά δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, ελπίζουμε για το καλύτερο. Το ότι ο Βασίλης είναι μαχητής είναι γεγονός, αλλά νομίζω ότι η Εθνική ομάδα όταν πετύχαινε το έκανε επειδή είχε ανθρώπους που πίστευαν. Πίστευαν ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για τη χώρα τους και είχε ανθρώπους όπως ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος κάνει υπερβάσεις».

Για τον ενθουσιασμό του κόσμου: «Το γήπεδο έχει μια όμορφη εικόνα, γιατί το μπάσκετ πια είναι ένα θέαμα, μια απόλαυση, μια διασκέδαση για πάρα πολλούς. Η Εθνική, όμως, είναι κάτι άλλο. Εγώ θέλω να ζήσουμε μια στιγμή. Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα τον τελικό του 1987, το τι γινόταν στο γήπεδο. Δεν ήταν απλά γεμάτο, ήταν παντού, “κρεμόντουσαν”. Θα ήθελα να ζήσουμε κάτι ανάλογο την 7η Ιουλίου. Θα είμαστε όλοι μαζί εκεί και θα είναι μαζί μας όλοι οι άνθρωποι του 1987, αυτοί που οδήγησαν και έφεραν το ελληνικό μπάσκετ στα ουράνια».

Για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΟΚ στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Με τον Νίκο έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία. Πέρα από μεγάλος αθλητής, έχει αναλάβει και έναν άλλο ρόλο. Το μπάσκετ δίνει ευκαιρίες σε όλους, που μπαίνει μες στην κοινωνία. Το μπάσκετ, η Εθνική ομάδα και όλες οι δραστηριότητές του μπάσκετ είναι αυτές οι οποίες ενώνουν τους ανθρώπους σε ίση βάση και χωρίς να έχουμε προκαταλήψεις για κανέναν. Στην εκδήλωση στις 3 Ιουλίου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, θα είναι πρεσβευτής ο Νίκος Γκάλης και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και στις 4 Ιουλίου, που θα έχουμε μια εκδήλωση για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφικών και με την υποστήριξη της FIBA.

Με τι δράσεις αυτές δείχνουμε ότι το μπάσκετ και ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ απ’ την Ελλάδα, ο Νίκος Γκάλης, είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο προς όλους μας. Θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συμμετοχή του, τη προσφορά του και τον δρόμο που μας δείχνει. Μας έδειξε τον δρόμο των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ, τον δρόμο του επαγγελματισμού σε χρόνια που δεν υπήρχε, τώρα μας δείχνει και τον δρόμο της κοινωνικής ευαισθησίας και του ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό μπάσκετ για την επόμενη γενιά».

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Όλοι μαζί. Τους θέλουμε όλους στις 3 Ιουλίου να δώσουν “φτερά” στην ελληνική ομάδα. Μπροστάρης σε όλους αυτούς που θα είμαστε μαζί θα είναι ο Νίκος Γκάλης. Είναι μπροστάρης σε αυτήν τη νέα εθνική προσπάθεια».

Προτεινόμενα Άρθρα