Μάνι Μπέιτς: Σκληροτράχηλος και… σεσημασμένος μπλοκέρ

από Γιώργος Γκάτος

Ο Μάνι Μπέιτς είναι η τελευταία -χρονικά- προσθήκη των “Κιτρινόμαυρων”, πάντα με τον όρο που υπάρχει για ενδεχόμενη πρόταση από το NBA.

Ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε τον rookie απόφοιτο του Νορθ Καρολάινα και του Μπάτλερ για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους θα προσεγγίσουμε.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά γυμνασμένο και υψηλόσωμο σέντερ, που ξεπερνάει τα 2,10 μέτρα. Η σωματική του διάπλαση του επιτρέπει να… προστατεύει το καλάθι της ομάδας του, καταγράφοντας στη καριέρα του στο κολλέγιο έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό μπλοκ.

Ο 23χρονος σέντερ βγάζει το “ψωμί” του από τα αμυντικά χαρίσματα που έχει και κυρίως προκαλεί φόβο στον αέρα. Με τη φανέλα του Νορθ Καρολάινα, κατέγραψε 147 μπλοκ σε δυο σεζόν, ανεβαίνοντας στη τέταρτη θέση της σχετικής λίστας του προγράμματος.

Μετά τον τραυματισμό του στον ώμο που του κόστισε τη συμμετοχή του σε μια ολόκληρη σεζόν, μεταφέρθηκε στο Μπάτλερ, ακόμα ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου στα κολέγια του NCAA.

Σε σχετική ψηφοφορία που είχε πραγματοποιηθεί από παίκτες της περιφέρειας ACC του NCAA, ψηφίστηκε ως ο “δυσκολότερος παίκτης για να σκοράρεις εναντίον του”, με τα media να τον χαρακτηρίζουν elite μπλοκέρ.

Στον ΑΡΗ έρχεται να πλαισιώσει έναν πιο επιθετικό σέντερ, τον Σίλβιο Ντε Σόουζα, με τους οποίους πια οι “Κιτρινόμαυροι” ισχυροποιούνται για τα καλά κάτω από τη ρακέτα.

Προτεινόμενα Άρθρα