Να μην τριτώσει το κακό! (vids)

από Γιώργος Γκάτος

ΑΡΗΣ και Λάρισα θα βρεθούν αντιμέτωποι για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν, για πρώτη φορά όμως στο “Nick Galis Hall”.

Προηγήθηκαν δύο αναμετρήσεις στο κλειστό της Νεάπολης, μια για το Κύπελλο και μια για το πρωτάθλημα, στις οποίες ο ΑΡΗΣ γνώρισε την ήττα με μικρή διαφορά και πολλά παράπονα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, οι “Κιτρινόμαυροι” αγωνίστηκαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν τους, ένα 24ωρο μετά την άρση των μπαν και την επίσημη ανακοίνωση όλων των μεταγραφών του.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο ως το τέλος και όλα κρίθηκαν σχεδόν σε… νεκρό χρόνο. Ο Σακούρ Τζούστον έκανε φάουλ στον Τζέι Θρετ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και ο Αμερικανός γκαρντ ευστόχησε σε τρεις βολές, διαμορφώνοντας το τελικό 68-67.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 23-23, 44-44, 68-67.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου, ο ΑΡΗΣ ταξίδεψε στη Λάρισα προκειμένου να πατήσει παρκέ μετά από 35 μέρες. Προηγήθηκαν αναβολές και διακοπή του πρωταθλήματος, εξαιτίας κορωνοϊου που έπληξε τόσο τους “Κιτρινόμαυρους” όσο και όλη την Basket League.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης για περίπου τριάντα λεπτά, όπου και η Λάρισα ήταν σταθερά μπροστά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, υπήρξαν… πράγματα και θαύματα. Ο ΑΡΗΣ έκανε την ανατροπή και ήταν πολύ κοντά στη νίκη, αν μια σειρά από διαιτητικές αποφάσεις δεν επηρέαζαν την εξέλιξη της αναμέτηρσης.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης (84-81), ο ΑΡΗΣ προχώρησε σε διαμαρτυρία κατά της ΚΕΔ, που είχε ως αποτέλεσμα το “πάγωμα” των διαιτητών της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 45-41, 66-56, 84-81

 

Προτεινόμενα Άρθρα