Ντε Τζούλιους: “Το deal με τον ΑΡΗ έκλεισε σε 12 ώρες – Μου δόθηκε η ευκαιρία του Eurocup” (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους μίλησε στο podcast “Talkin Cats’ With Russ Heltman”, το οποίο περιστρέφεται γύρω από το κολέγιο του Σινσινάτι και πρώην αθλητές αυτού.

Ένας εξ αυτών ο Αμερικανός γκαρντ του ΑΡΗ, ο οποίος εξήγησε το πώς και πόσο γρήγορα κύλησαν οι διαπραγματεύσεις και ήρθε το deal με τους “Κιτρινόμαυρους”.

“Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω το Λαύριο και την Γκέτινγκεν για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Το deal με τον ΑΡΗ… έκλεισε μέσα σε 12 ώρες. Ήταν περίεργο το πώς κύλησε.  Ήμουν στο σπίτι του Wes Miller (σ.σ. προπονητής του Ντε Τζούλιους στο Σινσινάτι) για το καμπ που διοργανώνει και με ρώτησε αν ο ΑΡΗΣ είναι ακόμα ιστορικό «πρόγραμμα» στην Ελλάδα. Τρεις μέρες μετά, με κάλεσε ο ατζέντης μου. Με ενημέρωσε ότι δέχθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεφώνημα από τον ΑΡΗ. Μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στο Eurocup. Δεύτερη χρονιά μου στην Ευρώπη, θέλω να αποδείξω το επίπεδο μου. Ταίριαξαν απόλυτα όλα. Αγαπάω την Ελλάδα και εκτός παρκέ. Το φαγητό και ο καιρός” σημείωσε για την επιλογή του να αγωνιστεί στον ΑΡΗ τη νέα σεζόν.

Για τις διαφορές που βίωσε, από το κολλεγιακό στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ:

“Τα πάντα είναι πιο ομαδικά στην Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τόσο αθλητικοί στην Ευρώπη, αλλά το παιχνίδι είναι κυρίως… μυαλού και IQ. Είδα αμέσως την διαφορά. Είναι διαφορετικό το παιχνίδι, αλλά μ’αρέσει γιατί θέλει σκέψη”.

 

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη:

Προτεινόμενα Άρθρα