ΞΕΦΤΙΛΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΞΕΦΤΙΛΑ… Ακόμα και στην… φιέστα διαιτητικά «όργια» για να χάσει ο ΑΡΗΣ (vid)

από AllAboutARIS

Ο Παναθηναϊκός έκανε φιέστα για να γιορτάσει τον 7ο ευρωπαικό του τίτλου. Και καλά έκανε φυσικά. «Καλεσμένος» ήταν ο ΑΡΗΣ Midea στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ.  Πρόσωπα της βραδιάς; Μα φυσικά οι Τσολάκος, Τιγάνης και Μαγκλογιάννης οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα διαιτητικής… σφαγής με τα σφυρίγματα τους, φτάνοντας στην καταγραφή ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ μιας και οι «πράσινοι» έφτασαν να έχουν 22 βολές και οι «κίτρινοι» ΜΗΔΕΝ…

Οι «γκρι» λοιπόν κατάφεραν για μία ακόμα φορά να διαλύσουν μία γιορτή για το μπάσκετ, με θύμα φυσικά τον ΑΡΗ Midea, ο οποίος παρά την σφαγιαστική διαιτησία εις βάρος του πάλεψε μέχρι το 30ο λεπτό αλλά μετά ακόμα και οι Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν θα έχαναν.

Οι διαιτητές δεν έχασαν χρόνο και από την πρώτη περίοδο έδειξαν τις προθέσεις τους, όταν το σκορ ήταν στις βολές 16-0, ενώ το σερί έφτασε μέχρι το 22-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το σερί έσπασε όταν ο Ντε Σόουζα, 8:34 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου εκτέλεσε τις δύο πρώτες βολές του ΑΡΗ. Οι «κίτρινοι» λοιπόν είχαν τις πρώτες τους βολές μετά από 21 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα αγώνα. Αλλά τα διαιτητικά «όργια» δεν σταμάτησαν εκεί, γιατί ο ΑΡΗΣ τους… χαλούσε την φιέστα γιατί αντιστέκονταν. Γιατί κέρδισε στον δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, όταν η διαιτησία ήταν απλά στο 80-20 σε αντίθεση με το πρώτο και το τέταρτο που ήταν στο 100-0.

Αποκορύφωμα της διαιτητικής «αλητείας» η φάση με τον Λεσόρ και τον Σλαφτσάκη, όπου αρχικά χρεώθηκε φάουλ ο παίκτης του ΑΡΗ ο οποίος είπε στον Καστρίτη πως δέχθηκε αγκωνια. Ο τεχνικός του ΑΡΗ ζήτησε challenge και σε μία κανονική χώρα θα το κέρδιζε, αφού ξεκάθαρα ο Λεσόρ δίνει αγκωνιά στον Σλαφτσάκη. Αλλά στην Ελλάδα ισχύουν άλλοι κανονισμοί και έτσι παρέμεινε το φάουλ στον Έλληνα παίκτη.

Φυσικά και δεν αξίζει να γίνει καμία αναφορά στο αγωνιστικό πέρα από το γεγονός πως ο ΑΡΗΣ μείωσε ακόμα και στους 8 πόντους στην 3η περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 67-59, 89-71.

 

Τα στατιστικά

 

Προτεινόμενα Άρθρα