Οι διαιτητές πήγαν να… χαλάσουν την γιορτή αλλά ο κόσμος του ΑΡΗ δεν τους άφησε (vids)

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 80-65 σε ένα παιχνίδι που και πάλι οι διαιτητές έδωσαν το δικό τους… σόου, δείχνοντας πως η ελληνική διαιτησία πραγματικά «πάσχει» από πολλά. Όμως παρά τα τραγικά σφυρίγματα και τον… εκνευρισμό των παικτών του Παναθηναϊκού που θεώρησαν πως ήρθαν για εκδρομή, οι «κίτρινοι» του Καστρίτη και κόσμος γιόρτασαν τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα και την εξαιρετική σεζόν, σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα από 4.500 οπαδούς του ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και παρά την… ευκολία με την οποία οι διαιτητές σφύριζαν τα φάουλ κατάφερε να είναι μπροστά στο σκορ με 15-13 στο 10ο λεπτό. Στηνα δεύτερη περίοδο οι διαιτητές άρχισαν τα… όργια και μέσα σε 60 δευτερόλεπτα χρέωσαν τον ΑΡΗ με πέντε ομαδικά φάουλ. Ο Ντε Σόουζα έφτασε τα τέσσερα, ο Σλαφτσάκης είχε ήδη τρία και τους Σανόγκο, Χάρελ εκτός, ο Καστρίτης αναγκάστηκε να επιλέξει χαμηλά σχήματα. Ο Παναθηναϊκός με τις βολές και τον Λεσόρ που δεν είχε αντίπαλο στην ρακέτα, κατάφερε να πάρει μία διαφορά στα τελευταία λεπτά, προηγήθηκε με 28-36 με την λήξη του ημιχρόνου.

Πριν ξεκινήσει το τρίτο δεκάλεπτο ο Τολιόπουλος έκανε το 29-36 λόγω της τεχνικής ποινής που δέχθηκε σε… νεκρό χρόνο ο Γκριγκόνις, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 29-40, με τους «κίτρινους» να αντιδρούν μειώνοντας σε 33-40.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά άνω των 10 πόντων, οι «κίτρινοι» προσωρινά μείωσαν σε 53-62 στο 33ο λεπτό αλλά μέχρι εκεί. Ο Καστρίτης αδειασε τον… πάγκο του βγάζοντας τους παίκτες για να πάρουν χειροκρότημα με τον Παναθηναϊκό ναα φτάνει την διαφορά άνω των 20 πόντων, πριν το τελικό 65-80.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 28-36, 49-60, 65-80.

 

Δείτε τα στατιστικά 

 

Προτεινόμενα Άρθρα