Ουλμ: Ένας πρώην παίκτης του ΑΡΗ την οδήγησε στο παρθενικό της πρωτάθλημα!

από Γιώργος Γκάτος

Στο δρόμο του στο φετινό Eurocup, ο ΑΡΗΣ θα συναντήσει τη μεγαλύτερη έκπληξη των περσινών Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ο λόγος για την Ουλμ, που μέσα σε 22 χρόνια ζωής, κατάφερε και έθεσε νοκ-άουτ αντιπάλους επιπέδου Euroleague και έφτασε στη κορυφή του Γερμανικού πρωταθλήματος!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 

Ιδρύθηκε το 2001 και κατοικοεδρεύει στο Ουλμ, παίρνοντας τη θέση της Ουλμ 1846. Ξεκίνησε τη πορεία της από τη Β’ κατηγορία της Γερμανίας και έφτασε στη πρώτη το 2006.

Έκτοτε ως το 2012, κατάφερε να φτάσει στον πρώτο της τελικό του πρωταθλήματος, όπου ηττήθηκε από την Μπάμπεργκ, ενώ το 2012-13 πήρε το βάπτισμα του πυρός και στη Euroleague.

Μετράει μόλις έναν τίτλο, αυτόν του περσινού πρωταθλήματος!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ

Όπως και αρκετές ομάδες στον όμιλο του ΑΡΗ, προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Προέρχεται από ένα… μπασκετικό θαύμα, καθώς από την 7η θέση της κανονικής διάρκειας, κατάφερε και πέταξε εκτός διοργάνωσης ισχυρότερες ομάδες και κατέκτησε τη πρώτη της Bundesliga!

Στον τελικό βρήκε την Βόννη, σε ένα ματσάρισμα που σίγουρα δεν ήταν συνηθισμένο για το γερμανικό κοινό.

Και στην Ευρώπη τα πήγε αρκετά καλά, αφού έφτασε στα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε από την Τουρκ Τέλεκομ!

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ένας πρώην “Κιτρινόμαυρος” θα βρεθεί στον δρόμο του ΑΡΗ. Όχι ως παίκτης πια, αλλά ως προπονητής. Ο λόγος για τον Αντόν Γκαβέλ, ο οποίος αγωνίστηκε στο Αλεξάνδρειο τη σεζόν 2008-09.

Στη πρώτη του χρονιά στην Ουλμ, έφτασε την ομάδα του στη κορυφή του πρωταθλήματος. Το ρόστερ της δεν έχει σχηματοποιηθεί ακόμα, ενώ όπως όλα δείχνουν παρελθόν θα αποτελέσει ο Μπρούνο Καμπόκλο και ο Μπράντον Πολ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ της:

Yago Dos Santos

Thomas Klepeisz

Josh Hawley

Fedor Zugic

Juan Núñez

Robin Christen

Nico Bretzel

Tobias Jensen

Pacome Dadiet

Sagaba Konate

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η Ουλμ αγωνίζεται σε ένα από τα πιο μικρά γήπεδα της διοργάνωσης, αφού το Ulm Arena χωράει 5.100 θεατές στα παιχνίδια του Eurocup.

Άνοιξε τις πόρτες του το 2011, ενώ η κατασκευή του κόστισε 27,6 εκατ. ευρώ. Με το Ουλμ να βρίσκεται ανάμεσα σε Στουτγκάρδη και Μόναχο, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες φίλους του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα