Πλάνο πληρωμών σε τρεις κατευθύνσεις

από Γιώργος Γκάτος

Τα χρήματα από τη φορολόγηση των τυχερών παιγνίων που μπήκαν στα ταμεία των ΚΑΕ τη περασμένη Παρασκευή, έδωσαν τεράστια ανάσα στις ομάδες.

Ένα παραπάνω στον ΑΡΗ, ο οποίος εδώ και χρόνια πληρώνει τη τρέχουσα ομάδα, παλαιότερους πιστωτές και το ελληνικό κράτος.

Το πρώτο -φυσιολογικό- βήμα έγινε με την τακτοποίηση της τρέχουσας ομάδας, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτη το έργο της στη συνέχεια της σεζόν.

Ακολούθησε το δεύτερο βήμα. Το ban του Δημήτρη Πρίφτη διευθετήθηκε, ενώ αυτό της εταιρίας εκπροσώπησης του Ντέβιν Μαρμπλ εξοφλήθηκε ολοκληρωτικά. Από εκεί και πέρα, καλύφθηκαν και άλλες προγραμματισμένες υποχρεώσεις του παρελθόντος.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ βρίσκεται σε καλύτερο σημείο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της προς τρίτους. Τα ban των προηγούμενων ετών εξοφλήθηκαν, ενώ δεν προκύπτουν από κάπου μη διαχειριζόμενες οφειλές. Κάποιοι αθλητές λαμβάνουν χρήματα και από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας ως εκχώρηση, οπότε ο ΑΡΗΣ κινείται σε μια κατεύθυνση που διαγράφει οριστικά οφειλές και ελπίζει να “καθαρίσει” προς τρίτους την επόμενη σεζόν εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Στις αρχές του 2023, είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή “AllAboutARIS TV Basketball Edition” ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος σημείωσε πως ως το τέλος της φετινής σεζόν υπολογίζεται να καλυφθεί το 80% των οφειλών προς τρίτους.

Το τελευταίο σκέλος αφορά τις δόσεις προς το δημόσιο, οι οποίες είναι και αρκετά μεγάλες κάθε μήνα για μια ομάδα με περιορισμένα έσοδα όπως ο ΑΡΗΣ. Οι “Κιτρινόμαυροι” συντηρούν τη ρύθμιση στην οποία βρίσκονται, όμως προετοιμάζονται για τη ρύθμιση που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, που φτάνει ως και τις 120 δόσεις.

Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστια ανάσα, αφού ναι μεν οι “Κιτρινόμαυροι” θα κληθούν να δώσουν τα ίδια λεφτά, αλλά αρκετά πιο διαχειρίσιμα και σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, η συμφωνία με κεντρικό χορηγό και η μαζική προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο βοηθούν τη ΚΑΕ ΑΡΗΣ να προχωρήσει με ακόμα πιο σταθερά βήματα, σε μια καθημερινότητα που δεν είναι εύκολη.

Προτεινόμενα Άρθρα