Προετοιμασία… μετ’ εμποδίων

από Γιώργος Γκάτος

Σε κάθε προετοιμασία υπάρχουν απρόοπτα αλλά στον φετινό ΑΡΗ, τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Ο Γιάννης Καστρίτης περίμενε στη Θεσσαλονίκη τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Σίλβιο Ντε Σόουζα από το Μουντομπάσκετ και στη συνέχεια απέκτησε και τον Ρομπέρτο Γκάλινατ. Και οι τρεις, ήρθαν σχεδόν μαζί στη Θεσσαλονίκη και όλα έδειχναν ότι ο ΑΡΗΣ θα έχει μπροστά του έναν γεμάτο μήνα προπονήσεων προκειμένου να “δέσει” η ομάδα.

Μέχρι τότε, το μοναδικό πρόβλημα ήταν το οστικό οίδημα του Γιώργου Φίλλιου. Στο πρώτο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ένα σπρώξιμο στον αέρα οδήγησε τον Δημήτρη Κατσίβελη σε απότομη προσγείωση και του προκάλεσε ενοχλήσεις. Μια μέρα αργότερα, εκ νέου με την ομάδα από τη Βουλγαρία, ο Μάνι Μπέιτς υπέστη ρήξη στον χόνδρο του ώμου, ενώ ο Ρόνι Χάρελ διάσειση. Μερικά 24ωρα πριν το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου τη περασμένη Δευτέρα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης υπέστη διάστρεμμα, ενώ μεσοβδόμαδα ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς ένιωσε ενοχλήσεις και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί κόντρα στον Προμηθέα.

Χθες, ο Σίλβιο Ντε Σόουζα, σε προσπάθεια να καρφώσει, προσγειώθηκε με αρκετή πίεση στο δεξί του πόδι, το οποίο ξεκίνησε να τον ενοχλεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί σχεδόν σε όλο το Β’ ημίχρονο με τον Προμηθέα και στον ΑΡΗ να περιμένουν σε αναμμένα κάρβουνα τη μαγνητική της Δευτέρας (25/9).

Κάπως έτσι, είναι φανερό ότι η προετοιμασία των “Κιτρινόμαυρων” στο κομμάτι της ομοιογένειας έχει πάει πίσω, με τους συνεχόμενους τραυματισμούς να μην αφήνουν τον Γιάννη Καστρίτη να έχει όλο το σύνολο στα χέρια του για να δουλέψει όπως θέλει.

Φωτογραφία: Motion Team

Προτεινόμενα Άρθρα