Προολυμπιακό Τουρνουά: Τα σενάρια πρόκρισης για Νέα Ζηλανδία και Σλοβενία

από AllAboutARIS

Η Σλοβενία και η Νέα Ζηλανδία θα παλέψουν για την πρόκριση στην μεταξύ τους αναμέτρηση (17:30, 4/7) στο Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024.

Η Κροατία παρά την ήττα από τη Νέα Ζηλανδία (90-86) εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά θα περιμένουν το τέλος του αγώνα ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Νέα Ζηλανδία, για να μάθουν την τελική θέση (1η ή 2η).

Τι χρειάζονται οι Σλοβένοι
Αν οι Σλοβένοι νικήσουν μέχρι 9 πόντους, τότε μένουν εκτός στην τριπλή ισοβαθμία, αφού θα έχουν το χειρότερο συντελεστή (πριν την τελευταία αγωνιστική η Κροατία έχει +12, η Σλοβενία -14 και η Νέα Ζηλανδία +4).

Αν η διαφορά είναι ακριβώς στους 10, τότε μετράει το μεταξύ τους ματς, κάτι που σημαίνει οτι οι Σλοβένοι τερματίζουν 2οι και οι Κροάτες 1οι. Το ίδιο ισχύει για όποια διαφορά ανάμεσα στους 10 και μέχρι τους 28 πόντους.

Υπάρχει και το ακραίο σενάριο, αλλά πρέπει να αναφερθεί. Αν η Σλοβενία επικρατήσει με διαφορά άνω των 29 πόντων, τότε παίρνει την πρωτιά και οι Κροάτες θα τερματίσουν στη 2η θέση.

Η τελική κατάταξη του 2ου ομίλου έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, αφού αν πάρει επίσης την πρόκριση, θα είναι ο αντίπαλός της στον ημιτελικό και ένας πιθανός στον τελικό.

Τι χρειάζονται οι Νεοζηλανδοί
Η νίκη τους στέλνει στην επόμενη φάση και μάλιστα στην 1η θέση (2οι οι Κροάτες). Αν ηττηθούν, σημασία έχει η διαφορά. Αν είναι μέχρι 9 πόντους, τότε προκρίνονται, αλλά ως 2οι στον όμιλοι, αφήνοντας την Κροατία στην 1η θέση.

Αν είναι παραπάνω από 10 (11 και άνω) τότε μένουν εκτός και η Σλοβενία ακολουθεί την Κροατία.

Προτεινόμενα Άρθρα