Πρώτα το εμπόδιο της Ουλμ, μετά ο Προμηθέας

από Γιώργος Γκάτος

Η εβδομάδα των “Κιτρινόμαυρων” είναι… καυτή. Όχι μόνο γιατί θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά από ένα σερί τριών συνεχόμενων ηττών, αλλά και γιατί έχει μπροστά της αναμετρήσεις με Ουλμ (22/11 – 20:00) και Προμηθέα (25/11 – 17:15).

Και τα δύο είναι σημαντικά παιχνίδια, το καθένα για ξεχωριστούς λόγους. Αρχής γενομένης απέναντι στην Ουλμ, ο ΑΡΗΣ Midea αγωνίζεται εντός έδρας στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να την υπερασπιστεί για να διεκδικήσει όλες του τις πιθανότητες για πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα του Eurocup. Η Γερμανική ομάδα μπορεί να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακή με πέρσι, όμως είναι επιθετική και ουσιαστική.

Λίγα 24ωρα αργότερα, οι “Κιτρινόμαυροι” υποδέχονται τον Προμηθέα που έχει ξεκινήσει με 5-2 το πρωτάθλημα και το παιχνίδι ίσως αποδεχθεί καθοριστικό για το πλασάρισμα της ομάδας στο τέλος του πρώτου γύρου, που θα κρίνει και τη θέση στο Final 8 του Κυπέλλου.

Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που ανήκει στο γκρουπ των άμεσων διεκδικητών για τις θέσεις των πλέι οφ και πόσο μάλλον φέτος, που οι ομάδες ψάχνουν ακόμα καλύτερα πλασαρίσματα για να έχουν πλεονέκτημα στο μίνι-πρωτάθλημα μετά το τέλος της σεζόν και πριν τα πλεί οφ.

Σε όλα αυτά ο ΑΡΗΣ θα κληθεί να αγωνιστεί χωρίς τον Ίσμαελ Σανόγκο και κατά συντριπτικό ποσοστό χωρίς τον Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς (έχει λίγες πιθανότητες μόνο για το παιχνίδι με τον Προμηθέα).

 

Προτεινόμενα Άρθρα