Σιδηροηλίας, Νετζήπογλου και Πετανίδης: “Δουλεύουμε για να αρπάξουμε την ευκαιρία”

από Γιώργος Γκάτος

Το ρόστερ του ΑΡΗ απέκτησε αρκετούς νέους παίκτες και ο μέσος όρος ηλικίας έπεσε συνειδητά. Η πλειονότητα των παικτών είναι γεννημένοι λίγο πριν την αλλαγή της χιλιετίας, όμως υπάρχουν και τρεις αθλητές που γεννήθηκαν μετά το 2000.

Ο λόγος για τους Γιάννη Σιδηροηλία και Κυριάκο Πετανίδη που γεννήθηκαν το 2001 και τον Όμηρο Νετζήπογλου που γεννήθηκε το 2002.

Είναι τρεις αθλητές που ψάχνουν τις ευκαιρίες τους από τον Γιάννη Καστρίτη και δηλώνουν πως θα δουλέψουν σκληρά για να ανταποκριθούν ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στον κόσμο του ΑΡΗ μέσα από το AllAboutARIS.gr και τον καλούν να στηρίξει την προσπάθεια τους.

Ο Κυριάκος Πετανίδης υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΑΡΗ πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο ύψους 2,05μ power forward, σημειώνει πως το νεανικό σύνολο που έχει δημιουργηθεί, κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία εντός και εκτός παρκέ. Παράλληλα, περιμένει να δει από κοντά για πρώτη φορά τον κόσμο του ΑΡΗ.

Για το γεγονός πως είναι μέλος μιας πολύ νεανικής ομάδας:

“Είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα. Είναι διαφορετική φιλοσοφία με πέρσι, που ήταν όλοι έμπειροι. Μέσα από την προπόνηση θα δώσω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ”.

Για αν η ενέργεια και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, τον παρακινούν ακόμα περισσότερο:

“Σίγουρα. Είμαστε νέοι παίκτες σε ηλικία. Μπορούμε να συζητήσουμε πολύ πιο εύκολα. Έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Βγάζουμε πολύ ενέργεια και κάνουμε πολύ καλή προπόνηση.”

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο:

“Παρότι είναι η δεύτερη χρονιά μου εδώ, θα δω από κοντά για πρώτη φορά τον κόσμο του ΑΡΗ. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Εμείς θα δώσουμε το 100% γιατί θα έχουμε και τον κόσμο μαζί μας. Είναι ένα ματς επίσημο, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως θα το δει ο κόσμος”.

Για το τι ομάδα υποστηρίζει στο ΝΒΑ:

“Θα πω τους Μπακς του Γιάννη”

Ο Όμηρος Νετζήπογλου έκανε το “ξεπέταγμα” του στα τέλη της περσινής σεζόν και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, σε αγώνες προετοιμασίας και Κύπελλο, έχει πάρει θέση στην αρχική πεντάδα.

Ο ίδιος σημειώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δίνει το 110% των δυνατοτήτων του στο παρκέ και να ανταποκρίνεται στις εντολές του προπονητή του.

Για το γεγονός πως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία παιχνίδια της περσινής σεζόν και φέτος έχει αυξημένη συμμετοχή:

“Αυτό που έχω να κάνω είναι να δουλεύω κάθε μέρα πολύ σκληρά και να δίνω το 110% των δυνατοτήτων μου. Θέλω να είμαι έτοιμος σε οτιδήποτε μου πει ο κόουτς. Όταν με «πετάξει» στο παρκέ, θέλω να αρπάξω την ευκαιρία μου και να βοηθήσω την ομάδα.”

Για το τι κρατάει από πέρσι και ποιες είναι οι διαφορές με τη φετινή φιλοσοφία:

“Εγώ από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΑΡΗ, από τις ακαδημίες ως το αντρικό τμήμα, θέλω κάθε φορά να μπαίνω στο παρκέ, να δίνω το 110% των δυνατοτήτων μου για να βοηθάω την ομάδα. Φέτος, πρέπει να δουλεύω σκληρά και ανυπομονώ να μπαίνω στο παρκέ.”

Για το αν έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα:

“Έχω δουλέψει πολύ, με εμπιστεύονται και με βοηθούν οι προπονητές μου και ο ρόλος μου είναι κάθε φορά διαφορετικός. Ο,τι μου πει ο προπονητής, πρέπει να είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω και να το κάνω πράξη”.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του ΑΡΗ:

“Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο «όπλο» του ΑΡΗ. Να είναι σίγουροι ότι κάθε φορά που μπαίνουμε στο παρκέ, θα τα δίνουμε όλα για αυτή τη φανέλα και την ιστορία του συλλόγου”

Για το τι ομάδα υποστηρίζει στο NBA:

“Εγώ υποστηρίζω τον Βασιλιά (σ.σ. Λεμπρόν Τζέιμς) και τους Λέικερς”

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας αγωνίζεται από πολύ μικρός στον ΑΡΗ και τον Νοέμβρη του 2019 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους “Κιτρινόμαυρους”.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν μάλιστα αρχηγός στην ομάδα U20 της Ελλάδας, που πήρε μέρος στο European Challenger.

 Για την προετοιμασία και τη νέα σεζόν:

“Η προετοιμασία κύλησε πολύ ομαλά. Καινούργιος προπονητής, καινούργια φιλοσοφία. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες. Βλέπουμε ότι όλοι είναι νεαροί με κίνητρο, κάτι που είναι πολύ καλό. Πιστεύω πως θα είναι μια χρονιά αρκετά δύσκολη, αφού όλες οι ομάδες έχουν ανεβάσει τα μπάτζετ τους. Θα είναι ένα ποιοτικό πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να τα δίνουμε όλα και να παλεύουμε, ξεκινώντας από την άμυνα. Πιστεύω πως θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.”

Για το αν είναι έτοιμος να κάνει πράξη τις εντολές του προπονητή:

“Είμαι στη διάθεση του προπονητή, όποτε χρειαστεί, να εκτελέσω τις εντολές που θα μου δοθούν.”

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο, ενόψει της νέας σεζόν:

“Θέλω να ευχηθώ υγεία πάνω απ’ όλα. Εϊναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα ο κόσμος όταν γεμίζει το Παλέ, είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας. Ακόμα και αν δεν έχει τόσο καλή απόδοση η ομάδα, καταφέρνουν και δίνουν το κάτι παραπάνω. Θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος.”

Για το τι ομάδα υποστηρίζει στο ΝΒΑ:

“Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, αλλά θα πω Golden State Warriors.”

Προτεινόμενα Άρθρα