Τι ισχύει με Μπέιτς, η πρόταση του ΑΡΗ Midea και η επέμβαση στην Γαλλία

από Σταμάτης Μουρελής

Ο Μάνι Μπέιτς ήταν ο μεγάλος άτυχος της σεζόν μιας και θα χάσει όλη την χρονιά μετά τον τραυματισμό του και το χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί όπως ανέφερε και ο Γιάννης Καστρίτης στην σημερινή Media Day. Ο Αμερικανός σέντερ βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο κανονικά ως μέλος της ομάδας, αφού το συμβόλαιο του εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.
Τι γίνεται όμως με την περίπτωση του όσον αφορά το υπόλοιπο της σεζόν; Καταρχήν το δεδομένο είναι πως στον ΑΡΗ Midea μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του Αμερικανού σέντερ, ο οποίος είχε κερδίσει άπαντες με την δουλειά του.
Μετά τον τραυματισμό του και από την στιγμή που πήρε την απόφαση να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, η μοναδική επιλογή για τον ΑΡΗ Midea είναι να λύσει το συμβόλαιο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του AllAboutARIS.gr, στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το καλοκαίρι, δεν υπήρχε καμία ρήτρα για την περίπτωση τραυματισμού του. Κι αυτό γιατί μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε φάνηκε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά και γιατί το συμβόλαιο του από οικονομικής πλευράς ήταν μικρό και δεν θα μπορούσε να μπει «buy out» στο ποσό που είχε ζητήσει η πλευρά του παίκτη.
Βέβαια έχοντας ήδη μία γεμάτη σεζόν στις Η.Π.Α και με την πιθανότητα να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, κανείς στον ΑΡΗ Midea δεν περίμενε αυτή την αρνητική εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΑΕ έκανε μία πρόταση στον Αμερικανό για να λύσει το συμβόλαιο του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τον παίκτη. Οι «κίτρινοι» θα κάνουν άλλη μία προσπάθεια μέσα στις επόμενες ημέρες αλλά η υπόθεση είναι αρκετά πολύπλοκη. Κι αυτό γιατί ο Μπέιτς αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση στην Γαλλία από ένα ειδικό που θεωρείται από τους κορυφαίους παγκοσμίως στην αποκατάσταση τέτοιων τραυματισμών, ενώ θα του τοποθετηθεί ένα ειδικό μόσχευμα το οποίο είναι πρωτοποριακό όσον αφορά την αποκατάσταση. Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι αρκετά ακριβή και βέβαια αντιλαμβάνεται κανείς πως κι αυτό είναι ένα κομμάτι της διαπραγμάτευσης. Πάντως στην ΚΑΕ θεωρούν πως θα βρεθεί η λύση στο θέμα του Μπέιτς, αν και πιθανή καθυστέρηση του δεν θα επηρεάσει την υπόθεση απόκτησης του αντικαταστάτη του.

Προτεινόμενα Άρθρα