Ήττα-καμπανάκι από την Τόφας

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ήταν κακός στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και ηττήθηκε από την Τόφας με σκορ 82-65, στο πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά της Προύσας. Βελτίωσαν την εικόνα τους στα τελευταία 14 λεπτά οι "κίτρινοι".

Ο ΑΡΗΣ παρουσίασε πολλές αδυναμίες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, δείχνοντας πως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και επιπλέον ενίσχυση του ρόστερ. 

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε νωχελικά και χωρίς συγκέντρωση το ματς, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρούνε σκορ από αιφνιδιασμούς και από συνεργασίες στο πικ εν ρολ και ν’ ανεβάσουν από νωρίς την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (12-2, 6:38 πριν το τέλος της 1ης  περιόδου). Το τάιμ-άου του Γιαννάκη “αφύπνισε” κάπως τους “κίτρινους” σ’ εκείνο το σημείο, οι οποίοι με δύο καλές άμυνες και ισάριθμα τρίποντα του Αθηναίου μείωσαν στους 6 (8-14).

Στον χρόνο που απέμενε, η Τόφας βρήκε ξανά τον τρόπο να ξεκλειδώσει την κιτρινόμαυρη άμυνα και να χτίσει εκ νέου διψήφια διαφορά στο σκορ, που έφτασε και το +16 (26-10).

Στο ξεκίνημα του Β΄ δεκαλέπτου, ο ΑΡΗΣ με 5 πόντους του Φλιώνη και 2 του Τσαϊρέλη, έκανε επιμέρους σκορ 7-3 και μείωσε στους 10 (29-19). Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη όμως δεν είχαν την απαιτούμενη προσήλωση κι ενέργεια στην άμυνα, στην επίθεση δεν είχαν καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν στον ρυθμό των αντιπάλων τους και να χάσουν πλήρως την επαφή με το σκορ (41-21, 2:37 πριν την ανάπαυλα). Στα υπολειπόμενα λεπτά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε για τους κίτρινους, με συνέπεια η Τόφας να πάει στ΄ αποδυτήρια με προβάδισμα 24 πόντων (48-24).

Με την έναρξη της 3ης περιόδου, διαδοχικά λάθη και άστοχες επιθέσεις από πλευράς ΑΡΗ, έδωσαν το δικαίωμα στην τουρκική ομάδα να αυξήσει την διαφορά ακόμα και στο +31 (55-24 και 26-57). Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δυσκολεύονταν ακόμη και στο κατέβασμα της μπάλας, συνθήκη που ευνοούσε απόλυτα τους γηπεδούχους.

Στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν για το τέλος της 3ης περιόδου, ο ΑΡΗΣ βελτίωσε την απόδοσή του στην άμυνα, αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να βγούνε στην περιφέρεια και να σουτάρουν τρίποντα. Στην επίθεση, οι κίτρινοι βρίσκοντας λύσεις κοντά στο καλάθι, έκλεισαν το Γ΄ δεκάλεπτο με μειονέκτημα 26 πόντων (66-40).

Στην 4η περίοδο, ο ΑΡΗΣ συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Με πιεστική άμυνα, κράτησε χαμηλά σε παραγωγικότητα τους αντιπάλους του. Στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας, βοήθησε την ομάδα του να ρίξει την διαφορά στους 17 (74-57), 4:46 πριν το τέλος του αγώνα.

Στον εναπομείναντα χρόνο, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κράτησαν σταθερή την απόδοσή τους, όμως τα λεπτά που απέμεναν στο ρολόι μέχρι την λήξη ήταν λίγα και η διαφορά μεγάλη για να φτάσουν στην ανατροπή, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 82-65.

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 48-24, 66-40, 82-65 

Τόφας (Ορχούν Ενέ): Μόργκαν 17(2), Ντουρμάζ 6(2), Αρσλάν 11(3), Μεχία 10(1), Χένρι 5, Κονούκ 6(1), Όουενς 8(1), Κατζί 7, Γιασάρ 6

ΑΡΗΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Βον 9, Φλιώνης 5(1), Τσαϊρέλης 6, Πουλιανίτης 3(1), Χρηστίδης 2, Μούρτος 4, Αθηναίου 21(6), Μόραντ 4, Βασιλόπουλος 4, Γουίβερ 4

Προτεινόμενα Άρθρα