Αυτοί θέλουν προσοχή

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Π.Α.Ο.Κ. διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στο "Nick Galis Hall’, στις 19:00, στον προημιτελικό του Κυπέλλου και το AllAboutARIS παρουσιάζει, με την βοήθεια των αριθμών, σε ποιους "ασπρόμαυρους" πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η ώρα για το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα πλησιάζει και οι δύο μονομάχοι θέλουν να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο στο παρκέ, προκειμένου να πάρουν τη νίκη που θα τους στείλει στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Στο ξεκίνημα της σεζόν καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη σε απόλυτο βαθμό, όμως το σημερινό ματς είναι ντέρμπι και σε ένα ντέρμπι όλες οι λεπτομέρειες έχουν την σημασία τους.

Ο σημερινός αντίπαλος του ΑΡΗ είναι ομάδα που της αρέσει να παίζει σε γρήγορο τέμπο, επιδιώκει να τρέχει το γήπεδο για να πιάσει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα και να σουτάρει αρκετά από την περιφέρεια. Όταν στο σετ παιχνίδι δεν βγει ο συνδυασμός μεταξύ των παικτών, υπάρχουν μονάδες που μπορούν να πάνε στην ατομική προσπάθεια. Ο ικανότερος παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. στο σκοράρισμα, πάνω στον οποίο στηρίζεται και όλο το επιθετικό παιχνίδι, είναι ο Κέβιν Ντίλαρντ. Ο Αμερικάνος γκαρντ εκδηλώνει τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας τους, καθώς πολλές φορές επιλέγει να παίξει ένας εναντίον ενός και να τελειώσει την φάση μόνος του. Στα φιλικά προετοιμασίας, ήταν ο πρώτος σκόρερ με 13,6 πόντους μ.ο. και πρώτος σε εύστοχα τρίποντα με 19. Στο μαρκάρισμα του Ντίλαρντ, ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και χρειάζεται να περιορίσει την δράση του Αμερικάνου, ο οποίος ξέρει πώς να αξιοποιεί και τους ψηλούς, όπως τον Ουσμάν Κρουμπάλι, ο οποίος είναι τρίτος σκόρερ με 8,9 πόντους μ.ο. και τα περισσότερα καλάθια του προέρχονται από πάσες του  Ντίλαρντ.

Στα φιλικά, καλή εικόνα επιθετικά έδειξε και ο Λάκι Τζόουνς, ο οποίος είχε 11,6 πόντους μ.ο. και 11 εύστοχα τρίποντα. Από εκεί και πέρα χρειάζεται προσοχή στον Ζάρα ο οποίος μέτρησε 8,5 πόντους και 17 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6,75 στα φιλικά ενώ ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα με την εμπειρία τους οι Τσόχλας και Μαργαρίτης, αλλά και ο Τρις με το περιφερειακό του σουτ. 

Το σημαντικό για τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο, να βγάλουν πολλή ενέργεια στο παρκέ -κυρίως στην άμυνα-, ώστε να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό και να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να βρει τα πατήματά του.

Προτεινόμενα Άρθρα