Οι… πρωτάρηδες του ντέρμπι

από AllAboutARIS

Η σεζόν ξεκινάει με ντέρμπι στον προημιτελικό του Κυπέλλου για τον ΑΡΗ και έξι παίκτες των "κιτρίνων" θα παίξουν για πρώτη φορά σε ένα ΑΡΗΣ-Π.Α.Ο.Κ.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις και για να συνεχίσει την πορεία της στο Κύπελλο και για να πάρει καλή ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία το τζάμπολ του αγώνα και ιδιαίτερα εκείνοι που θα βιώσουν για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα ενός ΑΡΗ-Π.Α.Ο.Κ.

Συγκεκριμένα οι παίκτες που θα παίξουν πρώτη φορά στο ντέρμπι είναι:

Γκάρι Μπελ: Ο Αμερικάνος γκαρντ έφτασε στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή και δεν έχει προλάβει να προσαρμοστεί πλήρως στις συνθήκες της ομάδας. Από τις πρώτες στιγμές όμως έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει καλά αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Να σουτάρει καλά την μπάλα από το τρίποντο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης περιμένει από τον γκαρντ του να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα  με το μακρινό σουτ.

Κιθ Μπενσον: Ο Αμερικάνος center βρίσκεται μόλις λίγες ώρες στην Θεσσαλονίκη (έφτασε την Δευτέρα) και προσπαθεί ν’ αφομοιώσει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα που αφορούν την αγωνιστική τακτική. Ο κόουτς του  ΑΡΗ ποντάρει στην εμπειρία και την ποιότητα του Μπένσον και αναμένεται να τον ρίξει απ’ ευθείας στα βαθιά.

Κουάμε Βον: Ο Αμερικάνος πόιντ-γκαρντ είναι σε καλή κατάσταση, μέρα με την ημέρα πατάει όλο και καλύτερα στα πόδια του και σήμερα θέλει να βοηθήσει με μια καλή εμφάνιση την ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Ντεμέτρις Μόραντ: Χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση, ο 25χρονος center θέλει να βγάλει ενέργεια στο παρκέ και να δώσει πράγματα και επιθετικά και αμυντικά στην ομάδα του. Η συμμετοχή του σήμερα πάντως είναι αμφίβολη, καθώς εχθές ανέβασε πυρετό και σήμερα θα φανεί το κατά πόσο θα είναι σε θέση να παίξει.

Κάιλ Γουίβερ: Παίκτης-κλειδί ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα άπαξ και βρει ρυθμό. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στηρίζει πολλά επάνω στον Γουίβερ, ο οποίος μπορεί να παρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα σε υψηλό τέμπο, όταν πιάσει καλή απόδοση.

Μπρεντ Πέτγουεϊ: Από την προϋπηρεσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα γνωρίζει πολύ καλά την σημασία του συγκεκριμένου αγώνα και σήμερα θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε ντέρμπι ΑΡΗ-Π.Α.Ο.Κ. Ο Air Georgia έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας λόγω του τραυματισμού του σε ώμο και αχίλλειο τένοντα και το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί από τον Παναγιώτη Γιαννάκη θα φανεί στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Προτεινόμενα Άρθρα