Το σερί του Μπελ, η άμυνα του Φλιώνη και τα ριμπάουντ του Βασιλόπουλου

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με νίκη την φετινή σεζόν, κερδίζοντας τον Π.Α.Ο.Κ. με 70-63 στον προημιτελικό του Κυπέλλου, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία κατά την διάρκεια του ματς και χαρακτήρα σκληρής ομάδας στα σημεία που ο αντίπαλος πήγε να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έστειλαν πολύ θετικά μηνύματα με την χθεσινή τους εμφάνιση και έδειξαν ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες σαν ομάδα ενώ το σίγουρο είναι πως κάθε παιχνίδι θα το παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να το κερδίσουν. Στην χθεσινή αναμέτρηση, τρία ήταν τα σημεία όπου ο ΑΡΗΣ έδειξε χαρακτήρα, όταν ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε την αντεπίθεσή του. Πιο συγκεκριμένα, στα μισά της 3η περιόδου, οι “κίτρινοι” προηγούνταν με 51-32, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με σερί 10-0, μείωσαν σε 51-42, 2:24 πριν την λήξη του Γ΄ δεκαλέπτου. Εκεί, ανέλαβε δράση ο Γκάρι Μπελ, ο οποίος με επτά σερί πόντους, επανέφερε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, βοηθώντας την ομάδα του να πάει με προβάδισμα 14 πόντων (58-44) στην τελευταία περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Αυτοκράτορας ανέβασε εκ νέου την υπέρ του διαφορά στο +19 (65-46), αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά η έλλειψη συγκέντρωσης σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη, έδωσαν την δυνατότητα στους “ασπρόμαυρους” να πλησιάσουν στο σκορ. Εκεί, πολύ σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθεί η διαφορά πάνω από τους επτά πόντους έπαιξαν δύο στοιχεία. Δύο άμυνες του Φλιώνη πάνω στον Ντίλαρντ (στην πρώτη έδωσε τον δεξιό διάδρομο στον Αμερικάνο, έκρυψε σωστά με το σώμα του το οπτικό πεδίο, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό του σε air-ball και στην δεύτερη έτρεξε όλο το γήπεδο κλέβοντας την μπάλα από πίσω, πριν ο γκαρντ του ΠΑΟΚ δώσει ένα έτοιμο καλάθι στον Τζόουνς που έφευγε στον αιφνιδιασμό) και δύο κερδισμένες μονομαχίες του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον αέρα που τον οδήγησαν στην συνέχεια σε βολές, με τις οποίες ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στο +11 (69-58), εξέλιξη που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του αντιπάλου να γυρίσει το ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα