"Χάρη στον ΑΡΗ έπαιξα μπάσκετ"

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, λίγες μέρες μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, μίλησε στην εκπομπή "BasketCity" στο "Libero 107,4" για την καριέρα του, τον Πανιώνιο και την ιδιαίτερη σχέση με τον ΑΡΗ. Τι είπε για τον Γιαννάκη και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις επαφές του με τον ΑΡΗ παρότι δεν υπέγραψε ποτέ:

“Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην υπογραφή και ποτέ δεν έγινε. Όταν ήμουν στον Παπάγο είχε έρθει ο Σερφ, δε με έδωσε τότε ο Παπάγος. Πριν τον Ολυμπιακό, φτάσαμε πάλι κοντά, δεν έγινε, πάλι με τον Ματσόν τα ίδια. Αν με ρωτήσετε κάτι που θα ήθελα να κάνω, είναι να έχω παίξει στον ΑΡΗ έστω και ένα χρόνο. Με αυτή την ομάδα μεγάλωσα, αυτή με τράβηξε στο μπάσκετ. Δε συζητάω αν είναι ίνδαλμα ο Γκάλης. Είναι κάτι παραπάνω από ίνδαλμα. Ο κόσμος και η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Είναι ένα από τα απωθημένα. Κάποιες φορές επί Δαμιανίδη και Ματσόν δεν τα βρίσκαμε σε άλλα πράγματα. Πιο παλιά, δε με έδωσε ο Παπάγος. Πέρασε και ο ΑΡΗΣ έπειτα μια εποχή με προβλήματα και δεν έκατσε. Αν είχα παίξει στον Άρη, μπορούσε να μου αλλάξει γενικά κάποια πράγματα στην καριέρα μου”.

Για τη σχέση του με τον ΑΡΗ:

“Μέχρι να μπω στην Α1 ήμουν γραμμένος στον Σουπερ 3 στην Αθήνα. Είχε φύγει ο Γκάλης και ο Γιαννάκης και έπαιζε ο Ραντούλοβιτς και τον παρακολουθούσα. Μετά πήγα στον Πανιώνιο και τον αγάπησα, αλλά ο ΑΡΗΣ είναι πάντα στην καρδιά μου. Χάρη στον ΑΡΗ έπαιξα μπάσκετ και δεν το ξεχνάω αυτό. Έχω παίξει σχεδόν σε όλες τις έδρες στην Ευρώπη. Αυτό που γίνεται στο Αλεξάνδρειο, στην έδρα της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα δε γίνεται πουθενά αλλού. Δίνει τουλάχιστον 20% στον παίκτη”. 

Για το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ.:

“Από άποψη θεάματος πιστεύω ήταν τραγικό. Γενικώς το μπάσκετ, πλην Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, έχει προβλήματα. Εγώ χθες το είδα, μόνο για τον Γιαννάκη. Πως θα είναι σαν προπονητής, την αντίδραση του κόσμου. Έκανε μεγάλη υπέρβαση με τον Γιαννάκη ο ΑΡΗΣ. Είναι σημαντικό να κρατήσει το χαρακτήρα της ομάδας, με έναν άνθρωπο που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον ΑΡΗ που βρίσκεται εκεί, γιατί μπορεί να εξηγήσει σε όλους τους παίκτες τι σημαίνει ΑΡΗΣ. Δίνει ενδιαφέρον σε όλους. Βλέποντας τον ο κόσμος, έρχεται στο μυαλό του το παρελθόν. Πιστεύω να καταλάβουν κάποια στιγμή και στην Εθνική ομάδα, ότι ο Γιαννάκης πρέπει να είναι εκεί”.

Προτεινόμενα Άρθρα