Το προφίλ της Ναντέρ

από AllAboutARIS

Η Ναντέρ ήταν η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει και τον ΑΡΗ.

Η γαλλική ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Τσμόκι Μινσκ και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης. Ο Πασκάλ Ντοναντιέ έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο απαρτίζεται και από έμπειρους αθλητές και από νέους σε ηλικία παίκτες . Οι πιο γνωστοί αθλητές με πορεία στον ευρωπαϊκό χώρο είναι ο διεθνής γερμανός γκαρντ, Χέικο Σαφάρτζικ, ο Αμερικάνος πόιντ-γκαρντ, Νικ Μουρ και ο Αμερικάνος γκαρντ, Τζαμάλ Σούλερ.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, μετά από τρεις αγώνες, έχει 2 νίκες και μία ήττα και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Η σεζόν για την γαλλική ομάδα ξεκίνησε με τίτλο, καθώς κατέκτησε το “Trophy of the Champions”, κερδίζοντας στις 20/09 την περσινή πρωταθλήτρια Σαλόν Σαονέ στον τελικό. Αυτό, ήταν το 8ο τρόπαιο για τη Ναντέρ τα τελευταία έξι χρόνια.

Την σεζόν 2012-13 στέφθηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας ενώ πέρυσι και την σεζόν 2013-14 κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας. Την περσινή σεζόν κατέκτησε ξαι το FIBA Europe Cup και την σεζόν 2014-15 το FIBA EuroChallenge. Η Ναντέρ έπαιξε στην Α΄ κατηγορία της Γαλλίας την 2011-12, παίρνοντας την άνοδο ως πρωταθλήτρια της Β΄ κατηγορίας την προηγούμενη σεζόν. 

Η έδρα της ομάδας ονομάζεται Παλέ ντε Σπορ, χωρητικότητας 3.000 θέσεων ενώ χρησιμοποιεί και την Σάλα “Ζόρζ Καρπεντιέ”, χωρητικότητας 5.009 θέσεων

Προτεινόμενα Άρθρα