"Μπορούμε να τα καταφέρουμε"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλα όσα δήλωσε ο προπονητής των "κιτρίνων" μετά την λήξη της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη μετά την νίκη του #ARISBC στην πρεμιέρα του Basketball Champions League

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τον αγώνα:

“Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε μία έμπειρη ομάδα, που έχει τον ίδιο προπονητή για δύο χρόνια. Ξέραμε ότι έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Το κάναμε για 27. Ο λόγος που χάσαμε τη διαφορά επειδή δεν είχαμε συγκέντρωση στο δεύτερο μέρος και έβαλαν κάποια εύκολα σουτ. Είχαμε ένα καλό διάστημα απόδοσης για 27 λεπτά. Θέλουμε να το αυξήσουμε αυτό. Επίσης είχαμε τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ξέρουμε ότι έχουμε παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα”.

Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας:

“Είναι λογικές αυτές οι αυξομειώσεις. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν παίξει στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι ένα άθλημα στο οποίο μικραίνει και μεγαλώνει το γήπεδο. Είμαστε καινούργια ομάδα, με τρεις παίκτες που παίζουν για αρκετή ώρα και ήρθαν πρόσφατα. Επίσης αποφασίζουν για πολλές κατοχές, ενώ υπάρχουν άλλα παιδιά που πρέπει να βελτιώσουν την πνευματική τους συγκέντρωση. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις μάθει να παίζεις τρέχοντας και να μπεις στο ματς μέσα από τον ρυθμό. Είναι δεδομένο ότι θα συμβεί αυτό. Χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν παύουν να είναι παιδιά. Αντιμετωπίζουν καινούργιες προκλήσεις και παίζουν σε μία ομάδα με πίεση. Πολλοί δεν το είχαν κάνει ξανά. Ολα αυτά δημιουργούν μέσα τους μια πνευματική αναστάστωση. Συν τα συνεχόμενα ταξίδια. Δεν παραπονιόμαστε. Απλά λέμε τι συμβαίνει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο στόχος παραμένει ίδιος. Να γίνουμε καλύτεροι ομαδικά και ατομικά. Μέσα από το πρώτο, θα έρθει και το δεύτερο. Οταν κάτι γίνεται υπό πίεση, βγαίνουν… διαμάντια. Οπως τα πετρώματα κάτω από τη γή. Δεν θα είναι εύκολο, για αυτό και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Αγαπάει την ομάδα και το ξέρουμε. Τους περιμένουμε όλους κάθε φορά στο γήπεδο”.

Για το βελτιωμένο ποσοστό της ομάδας στις ελεύθερες βολές:

“Ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Ο ΑΡΗΣ είχε τον μετρ των βολών, τον Νίκο Γκάλη. Οπότε πρέπει να τον μιμηθούμε. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται καθημερινή προπόνηση. Γίνεται αυτό και προσπαθούμε να τους κάνουμε να νιώθουν ότι πρόκειται για μία άνετη διαδικασία”.

Για τον Ουίβερ:

“Νομίζω ότι τα παιδιά θέλουν υποστήριξη και καθοδήγηση, άσχετα αν παίζουν αρκετά χρόνια. Εχει κάποια προσόντα που πρέπει να αναδείξει, αλλά χρειάζεται δουλειά”.

Για την αναφορά του στον Νίκο Γκάλη και αν τον φέρνει ως παράδειγμα στις προπονήσεις:

“Παράδειγμα, είναι για όλους μας. Αυτά που έκανε, δύσκολα μπορεί να τα κάνει κάποιος άλλος. Εμείς θέλουμε τα απλά. Ο Νικ έκανε σύνθετα πράγματα. Απλά όλοι ξέρουν ότι ήρθαν σε μία ομάδα που αγαπάει το μπάσκετ και ποιον παίκτη είχε φέρει κάποτε. Αυτό πιστεύω… σπρώχνει τα παιδιά να κάνουν κάτι περισσότερο”.

Προτεινόμενα Άρθρα