Πάθος, αποφασιστικότητα και ευστοχία

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε νικηφόρα την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, επικρατώντας 70-64 της Ζιελόνα Γκόρα.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, σήμερα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την βαριά ήττα από τον Κόροιβο στο πρωτάθλημα, δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που παρουσιάστηκε στην Αμαλιάδα. Οι “κίτρινοι” είχαν πάθος στο παιχνίδι τους, έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ, “έπνιξαν” τον αντίπαλο με την άμυνά τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ήταν πιο αποφασιστικοί στην επίθεση.

Το πολύ καλό ξεκίνημα και το +14 στο τέλος του Α΄ δεκαλέπτου (24-10), έδωσαν ψυχολογία στον ΑΡΗ, ο οποίος επανέκαμψε μετά από ένα νεκρό διάστημα στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου και έχτισε εκ νέου διψήφια διαφορά στο σκορ.

Στηριζόμενοι στην καλή τους άμυνα και στο σωστό διάβασμα στην επίθεση, οι παίκτες του Γιαννάκη εκδήλωσαν προσπάθειες υπό καλές προϋποθέσεις, με τις περισσότερες να βρίσκουν στόχο. Στο σημερινό ματς, ο ΑΡΗΣ ήταν αρκετά εύστοχος στα σουτ εντός παιδιάς και στις βολές. πιο συγκεκριμένα είχε 50% στο δίποντο, 33,3% στο τρίποντο και 80% από την γραμμή των της… φιλανθρωπίας.

Το δίδαγμα από την σημερινή αναμέτρηση είναι ότι, ποτέ η νίκη δεν έχει κλειδώσει -ακόμα και όταν η διαφορά είναι σε διψήφιο νούμερο-, αν δεν ηχήσει η κόρνα της γραμματείας. Στην 4η περίοδο που η Ζιελόνα Γκόρα έκανε την αντεπίθεσή της και μείωσε την διαφορά σε μονοψήφιο (12-20 σκορ περιόδου), οι κίτρινοι άντεξαν την πίεση, αντέδρασαν σωστά, έβγαλαν συνεχόμενες καλές άμυνες και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα