Η αντίδραση του Αθηναίου, αποτύπωσε τη νοοτροπία της ομάδας

από AllAboutARIS

Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην χθεσινή νίκη του ΑΡΗ επί της Ζιελόνα Γκόρα και η αντίδρασή του σε δύο περιπτώσεις, αποτυπώνουν ακριβώς τη νοοτροπία που διαπνέει την ομάδα.

Κόντρα σε Π.Α.Ο.Κ. και Κόροιβο ο έμπειρος γκαρντ κινήθηκε σε ρηχά νερά, όμως εχθές έκανε καλή εμφάνιση και με 13 πόντους και 6 ασίστ, έβαλε κι αυτός το δικό του λιθαράκι στη νίκη της ομάδας.

Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ο Έλληνας γκαρντ πανηγύρισε τα δύο τρίποντα που σημείωσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σε κρίσιμο σημείο σαν να τα έβαλε ο ίδιος, κάτι που αποτυπώνει σε απόλυτο βαθμό την φιλοσοφία που έχει εμφυσήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην ομάδα. Σημασία δηλαδή δεν έχει ποιος θα βάλει το καλάθι ή ποιος θα σημειώσει τους περισσότερους πόντους. Σημασία έχει για τους παίκτες του ΑΡΗ να γίνει σωστά η προεργασία ώστε να βγει κάποιος σε πλεονεκτική θέση για να πάρει την προσπάθεια, σημασία έχει να καλύψει ο ένας τον άλλον στην άμυνα, σημασία έχει η ομάδα να παίζει συγκροτημένο μπάσκετ και ν’ ακολουθεί το πλάνο του προπονητή.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Αθηναίου σημείωσε πως σκοπός όλων είναι να παίζει η ομάδα καλό μπάσκετ και ο καθένας από την πλευρά του να κάνει το καλύτερο που μπορεί για την ομάδα και τον συμπαίκτη του .

Προτεινόμενα Άρθρα