"Δεν μπορούμε να έχουμε κενά διαστήματα, ειδικά εκτός έδρας"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στην αναμέτρηση με τη Νίμπουργκ αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκη μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, υπογραμμίζοντας τα σημεία που θα κρίνουν την αναμέτρησης στην Τσεχία.

Για τη Νίμπουργκ: “Θα παρουσιαστεί πολύ προετοιμασμένη. Στο παιχνίδι με τη Ναντέρ δεν ήταν εύστοχοι, αλλά παρουσιάστηκαν πολύ επιθετικοί στο ριμπάουντ. Αυτό δείχνει ότι είναι ομάδα που παλεύει να βρει τον οποιονδήποτε τρόπο να σε κερδίσει, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πολλή δουλειά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά και να βελτιώσουμε τον τρόπο που παίζουμε, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Είναι ομάδα που έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα, κατά καιρούς έχει παίξει και στην VTB και όπως καταλαβαίνετε έχει ποιότητα και εμπειρία από αυτά τα ματς”.

Για την εικόνα του ΑΡΗ: “Νομίζω ότι η ομάδα βελτιώνεται. Άλλες φορές η βελτίωση θα φανεί υπερβολικά καλή, άλλες όχι. Παίζει ρόλο ο αντίπαλος και τι ποιότητα διαθέτει. Αντιδρούμε σε πράγματα σαν ομάδα και αυτό είναι καλό. Χάσαμε δηλαδή από έναν αντίπαλο που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τον κερδίσουμε, αλλά αυτό δεν μας απογοήτευσε, συνεχίσαμε να δουλεύουμε και ήρθαμε και παίξαμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια. Με μια μέρα, λιγότερη για ξεκούραση. Όλα αυτά έχουν έναν αντίκτυπο στην ομάδα. Όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνώμαστε “.

Για τα σημεία στα οποία πιστεύει ότι θα κριθεί ο αγώνας με τους Τσέχους: “Ρυθμός, λάθη και αμυντικά ριμπάουντ θα παίξουν τακτικά σημαντικό ρόλο. Να μην κάνουμε εύκολα λάθη και να ελέγξουμε όλα τα αμυντικά ριμπάουντ, κάτι που το κάναμε και με την ΑΕΚ, που επίσης είναι επικίνδυνη σε αυτό το κομμάτι. Αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς και σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να έχουμε κενά διαστήματα, ειδικά όταν παίζουμε εκτός έδρας”.

Για τη διαχείριση της νίκης κόντρα την ΑΕΚ: “Πάντα το να διαχειριστείς μια μεγάλη νίκη, είναι πάντα πιο δύσκολο απ’ ότι να διαχειριστείς μια ήττα, ειδικά όταν τα παιδιά δεν έχουν την εμπειρία και τα περισσότερα δικά μας παιδιά, δεν έχουν εμπειρία διαχείρισης αποτελεσμάτων και διαχείρισης πίεσης. Φαίνεται πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει λίγο άγχος, αλλά θα το “χτίσουμε” αυτό και θα προσπαθήσουμε μέρα με την ημέρα να είμαστε καλύτεροι και σε αυτόν τον τομέα”.

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κούραση που “κουβαλάει” η ομάδα: “Φυσικά και μας απασχολεί η ξεκούραση, αλλά αυτή είναι η ζωή του επαγγελματικού αθλητισμού. Και αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε. Να μάθουμε δηλαδή να ξεκουραζόμαστε, να παίρνουμε πληροφορίες μέσα από κούραση. Τα όνειρα των παικτών όμως δεν είναι να πάνε την καριέρα τους ένα επίπεδο παραπάνω; Και για την ομάδα και για τον εαυτό τους… Οπότε ο στόχος μας είναι κοινός”.

Προτεινόμενα Άρθρα