"Να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ"

από Γιώργος Γκάτος

"Η Nymburk είναι μια πάρα πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, η οποία παραδοσιακά στην Τσεχία συγκεντρώνει τους καλύτερους παίκτες."

Ο ΑΡΗΣ αγωνίζεται αύριο (17/10, 19:30, Novasports1, ΕΡΤ-3) στην Τσεχία κόντρα στη CEZ Nymburk, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League. Το μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μας, Γιώργος Κετσελίδης, μιλώντας στο www.arisbc.gr ανέλυσε την πρωταθλήτρια Τσεχίας.

“Η Nymburk είναι μια πάρα πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, η οποία παραδοσιακά στην Τσεχία συγκεντρώνει τους καλύτερους παίκτες. Αν εξαιρέσουμε τον Satoransky και τον Vesely, οι υπόλοιποι ικανοί διεθνείς παίζουν στη Nymburk. Παίκτες όπως ο Hruban, ο Benda, ο Peterka και ο Vyoral. Φέτος έχει αλλάξει αρκετά το ρόστερ της σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Απέκτησε τον Αμερικανό, Quincy Diggs που έπαιζε πέρυσι στην Αυστρία κι έκανε μεγάλο συμβόλαιο στην τσεχική ομάδα. Έχει τον Eugene Lawrence και τον Kendrick Day. Ο Lawrence και ο Day είναι οι δυο point guard ενώ ο Diggs παίζει στις θέσεις “δύο” και “τρία”. Επίσης έχουν και τον Boris Barac, τον Κροάτη. Γενικά είναι μια συμπαγής και σκληρή ομάδα με έναν Ισραηλινό προπονητή, τον Ronen Ginzburg που είναι παράλληλα και ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Τσεχίας.

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί παίζουν και κάποιες σύνθετες άμυνες. Στην επίθεση, το παιχνίδι τους στηρίζεται στο pick and pop όπου παίκτες όπως ο Benda, ο Peterka και ο Barac βγαίνουν να σουτάρουν μετά τα screen. Θα πρέπει να προσέξουμε την άμυνα στο pick and roll και τις επιστροφές μας στην άμυνα γιατί ανά πάσα στιγμή ο Lawrence, ο Ray και ο Diggs μπορούν να σουτάρουν για τρίποντο, ακόμη και στον αιφνιδιασμό. Είναι μια ομάδα που τρέχει το γήπεδο και προσπαθεί να σκοράρει αρκετά με αιφνιδιασμούς και με παιχνίδι μακριά από το καλάθι και με τους ψηλούς της εκτός από τους κοντούς.

Αν μπορέσουμε να κρατήσουμε τη Nymburk κάτω από τους 70 πόντους, που είναι στόχος μας γενικότερα αυτό το διάστημα, στους 65 για παράδειγμα, θα έχουμε πολύ μεγάλη τύχη να φύγουμε νικητές από την έδρα της. Στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι την περασμένη βδομάδα πέτυχε 72 πόντους και στις δυο αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της σημείωσε 99 και 90 πόντους αντίστοιχα”.

Προτεινόμενα Άρθρα