"Μαχητής ο Βασιλόπουλος, κέρδισε την κλήση του στην Εθνική"

από Γιώργος Γκάτος

"Καταρχάς, είναι άξιος γιατί επανήλθε μετά από τα σοβαρά προβλήματα που είχε. Aυτό και μόνο δείχνει την μαχητικότητα που έχει ως άνθρωπος και την προσπάθεια που έχει καταβάλει"

Ο Λευτέρης Κακιούσης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR στο Libero 107,4.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα χαρακτηριστικά του Βασιλόπουλου: «Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι ένας παίκτης all around. Και αγωνιστικά ως χαρακτήρας. Είναι ένας παίκτης που τα κάνει όλα και ως χαρακτήρας είναι ένα εκπληκτικό παιδί. Ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας στην πορεία της Εθνικής. Ο Παναγιώτης μας βοήθησε να παίζουμε κάποιες πολύ επιθετικές άμυνες Καταλάβαινε πολύ καλά το παιχνίδι και μάρκαρε χώρους και παίκτες. Θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες, η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη που είναι μια προσωπικότητα σε συνδυασμό με την φανέλα του ΑΡΗ και την αξία του Βασιλόπουλου, του έδωσαν την ώθηση να ξανακληθεί στην Εθνική ομάδα.

Για το ταβάνι του Έλληνα φόργουορντ: «Καταρχάς, είναι άξιος γιατί επανήλθε μετά από τα σοβαρά προβλήματα που είχε. Aυτό και μόνο δείχνει την μαχητικότητα που έχει ως άνθρωπος και την προσπάθεια που έχει καταβάλει. Αυτό είναι ένα κερασάκι στη τούρτα, μια επιβράβευση των προσπαθειών του. Δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει τον ΑΡΗ η παρουσία του Βασιλόπουλου στην Εθνική γιατί ίσως να επιβαρυνθεί στη συνέχεια. Είναι ένα δώρο το οποίο κέρδισε ο ίδιος και δε του το χάρισε κανείς.

Για τη σχέση Γιαννάκη-Βασιλόπουλου: «Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Όταν λες Γιαννάκης, η σκέψη σου πάει κατευθείαν στο μπάσκετ. Οι δύο τους γνωρίζονται πολύ καλά. Ξέρει ο ένας τι να περιμένει από τον άλλον»

Για τον ρόλο του παίκτη-προπονητή: «Το επικροτεί και του το επιτρέπει 100% όταν ένας προπονητής βλέπει έναν παίκτη να λειτουργεί ως προπονητής μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σήμερα να βρεις έναν παίκτη να κάνει όλες αυτές τις δουλειές και παράλληλα να δίνει οδηγίες. Όταν αναφερόμαστε στον Παναγιώτη Γιαννάκη, μιλάμε για προσωπικότητα που δεν έχει να φοβηθεί κάτι από έναν παίκτη-προπονητή μέσα στο γήπεδο. Ίσα-ίσα η ομάδα θα κερδίσει»

Για τη σχέση με τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Με τον Παναγιώτη έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση αλλά αυτά που έχουμε πει θα τα κρατήσω ιδιωτικά. Άργησε να γίνει η επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στον ΑΡΗ»

Για τη πορεία του στον χώρο του μπάσκετ: «Έχω μια σκέψη και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Έγώ έχω δώσει ότι μπορούσα, χρωστάω στο μπάσκετ και παρότι δεν είμαι στον αγωνιστικό χώρο ακόμα βοηθάω. Ελπίζω να επανέλθω»

Προτεινόμενα Άρθρα