Η Ναντέρ με αριθμούς

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται την προσεχή Τετάρτη (25/10, 19:30) τη Ναντέρ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League και το AllAboutARIS σκιαγραφεί το προφίλ της αντιπάλου των "κιτρίνων" με την βοήθεια της στατιστικής.

Η Ναντέρ είναι ομάδα που παίζει σε υψηλό τέμπο, στηρίζεται στην αθλητικότητά της και επιδιώκει να χτυπήσει τον αντίπαλο στον αιφνιδιασμό. Κατά μ.ο. στο γαλλικό πρωτάθλημα σκοράρει 86,6 πόντους και δέχεται 80,66. Μέχρι στιγμής μετράει 4 νίκες και 2 ήττες (από Ορτέζ και Λε Πορτέλ).

Η γαλλική ομάδα διαθέτει παίκτες που σουτάρουν καλά την μπάλα από μέση και μακρινή απόσταση. Στο δίποντο σουτάρει με 51% ευστοχία, στο τρίποντο με 37% και από την γραμμή των βολών έχει ποσοστό ευστοχίας 76%. Αν βρει ρυθμό επιθετικά, μπορεί να κάνει άνω κάτω την οποιαδήποτε άμυνα. Από εκεί και πέρα οι Γάλλοι μαζεύουν 30,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, μοιράζουν 18,7 ασίστ, κάνουν 6,3 μπλοκ και υποπίπτουν σε 10,3 λάθη ενώ στο σύστημα αξιολόγησης έχουν ανά αγώνα 99,4 βαθμούς. 

Στόχος του ΑΡΗ στην αναμέτρηση της Τετάρτης θα είναι να περιορίσει την παραγωγικότητα των αντιπάλων του μέσα από την άμυνά του, να τους αναγκάσει να πάνε σε όσο το δυνατόν περισσότερες σετ επιθέσεις και να μην τους επιτρέψει να σουτάρουν υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά να τους αναγκάσει να πάρουν προσπάθειες υπό δύσκολες συνθήκες.

Προτεινόμενα Άρθρα