Ήττα-καμπανάκι εν όψει της συνέχειας

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ "έσβησε" στο Β΄ ημίχρονο χάνοντας διαφορά 13 πόντων, γνωρίζοντας την 2η ήττα του στο Basketball Champions League από την Βόννη με 69-75.

Ένας πολύ κακός ΑΡΗΣ στο Β΄ ημίχρονο, ηττήθηκε στην έδρα του από την Βόννη με σκορ 69-75, κάνοντας πολύ λάθος διαχείρηση, χάνοντας διαφορά 13 πόντνων. 

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι, παίρνοντας από την πρώτη στιγμή τον έλεγχο. Με δυνατή και αποτελεσματική άμυνα οδήγησε την αντίπαλό του σε λάθη, τα οποία μετέτρεψε σε εύκολα καλάθια στην επίθεση, ανεβάζοντας την υπέρ του διαφορά στο +8 (10-2). Η Βόννη αντέδρασε σ’ εκείνο το σημείο και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τον Γκαμπλ, έτρεξε επιμέρους σκορ 6-3 και μείωσε στους 5 (13-8). Οι κίτρινοι πήραν εκ νέου τα ηνία του ματς με διαδοχικές καλές άμυνες και τον Φλιώνη να κάνει τρομερή δουλειά στην επίθεση τόσο οργανωτικά, όσο και εκτελεστικά, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει και πάλι προβάδισμα οκτώ πόντων (18-10), 1:35 πριν το τέλος της 1ης περιόδου.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, οι παίκτες του Γιάννακη χαλάρωσαν αμυντικά, δίνοντας την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πετύχουν έξι αναπάντητους πόντους και να μειώσουν σε 18-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ μπήκε με πολλή ενέργεια στο παρκέ, κατέστρεψε το επιθετικό παιχνίδι της αντιπάλου του και περιόρισε την παραγωγικότητά. Στην επίθεση, ο Δημήτρης Φλιώνης συνέχισε να σκοράρει ακατάπαυστα -στην εξίσωση του σκορ μπήκε και ο Γκάρι Μπελ-, με συνέπεια η διαφορά να ανέβει στο +9 (27-18), 6:07 πριν το ημίχρονο. Η Βόννη βρήκε και πάλι τρόπο να μαζέψει την διαφορά, όμως ο ΑΡΗΣ βελτιώνοντας εκ νέου την απόδοσή του αμυντικά, βρήκε εύκολο σκορ στην επίθεση και αύξησε για πρώτη φορά την απόσταση στο +10 (35-25), 1:27 πριν την ανάπαυλα. Στον χρόνο που απέμενε, οι φιλοξενούμενοι με σερί 4-0 μείωσαν στους 6, αλλά ο ΑΡΗΣ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με το καλάθι του Μπελ στην εκπνοή, πήγαν με προβάδισμα 10 πόντων στ’ αποδυτήρια (39-29).

 Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΑΡΗΣ αύξησε ακόμη περισσότερο την υπέρ του διαφορά, ξεφεύγοντας με +13 στο σκορ (43-30), αυτή η εξέλιξη εφησύχασε του παίκτες του Γιαννάκη οι οποίοι χαλάρωσαν αμυντικά, απορρυθμίστηκαν στην επίθεση, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να τρέξουν επιμέρους σκορ 13-2 και να μειώσει σε απόσταση ενός σουτ (45-43). Ο ΑΡΗΣ είχε χάσει το καθαρό του μυαλό και την συγκέντρωσή του στις δύο άκρες του παρκέ, αστόχησε σε πολλές προσπάθειες, στην άμυνα έχασε τις μονομαχίες και η Βόννη προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, 4:05 πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Στα υπολειπόμενα λεπτά ο ΑΡΗΣ βελτίωσε κάπως την εικόνα του, αλλά η Βόννη είχε βρει τον ρυθμό της και διατηρούνταν σε επαφή με το σκορ (53-53).

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Φλιώνης σκόραρε με δίποντο, βάζοντας και πάλι μπροστά τον ΑΡΗ. Η συνολική λειτουργία όμως των κιτρίνων σε άμυνα κι επίθεση δεν ήταν στον απαιτούμενο βαθμό αποτελεσματική, συνθήκη που έδωσε το πάτημα στην Βόννη να πάρει και πάλι τα ηνία του ματς. Βρίσκοντας σκορ σε κρίσιμα σημεία από τους Γκαμπλ, Κάρι και Μέιο, η γερμανική ομάδα κατάφερε να πάρει διαφορά +6 πόντων, o ΑΡΗΣ δεν βρήκε απάντηση, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διατηρήσουν μέχρι τέλους την διαφορά και να φτάσει στη νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-29, 53-53 69-75 

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Φλιώνης 11 (1), Βον 16 (2), Τσαϊρέλης 11 (1), Πουλιανίτης, Χρηστίδης 6, Μούρτος, Βασιλόπουλος 12 (2), Πέτγουεϊ, Γουίβερ, Μπένσον 5, Μπελ 8 

Βόννη (Κρούνιτς): Κάρι 8 (2), Κλέιν, Ντζούρισιτς 9 (1), Γκαμπλ 20 (8 ριμπάουντ), Ντιλέο 7 (1), Μπρούνιγκ 4, Μπαρτόλο 4, Μάιο 17 (4), Χιλ 6.

Προτεινόμενα Άρθρα