"Μόνο έτσι θα επιστρέψει ο ΑΡΗΣ στην παραγωγή επιτυχιών"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Συνέντευξη στο sdna.gr παραχώρησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μιλώντας γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ αλλά και για τον ΑΡΗ.

Αναλυτικά: 

– Κύριε Γιαννάκη, βραβεύσατε τρεις αθλητές που με τις επιδόσεις και τη δύναμη ψυχής τους κατάφεραν σπουδαία πράγματα…

“Το να βραβεύεις παιδιά τα οποία έχουνε κάνει μεγάλη προσπάθεια, αρχικά τους δείχνεις σεβασμό για όλα όσα πέτυχαν και όλοι εμείς που έχουμε περάσει από τον αθλητισμό καταλαβαίνουμε πόσο σκληρή, επίπονη και δύσκολή προσπάθεια απαιτείται. Τα παιδιά αυτά, αξίζουν συγχαρητήρια γιατί σίγουρα και στη σημερινή εποχή οι συνθήκες δεν είναι οι τέλειες που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος που συναγωνίζεται παγκόσμιους αθλητές. Θεωρώ όμως, ότι μας δείχνουν πως η δύναμη της θέλησης, του πάθους και της αγάπης γι’ αυτό που κάνουν τους δίνει την ευκαιρία να είναι στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως και αυτό μου δίνει ιδιαίτερη χαρά, καθώς δικαιώνομαι πάνω σε αυτό που πιστεύω: Πως οι Έλληνες έχουν τεράστιο απόθεμα δυνάμεων και ταλέντου, αρκεί να μπορέσουμε να καταφέρουμε να το κάνουμε με συστηματική διδασκαλία, ώστε ο μέσος όρος των αθλητών και των πρωταθλητών να βελτιωθεί”.

– Είστε από τους ανθρώπους που οι τιμές και οι βραβεύσεις προς το πρόσωπό σας είναι αδιάλειπτες και συνεχόμενες. Νιώθετε ευλογημένος, για όλα αυτά που έχετε πετύχει;

“Πάντα αισθάνομαι λιγάκι άβολα, γιατί πλέον συμμετέχω στον αθλητισμό από έναν άλλο ρόλο. Σίγουρα οι βραβεύσεις αυτές γίνονται από κάποιους ανθρώπους, που στο παρελθόν μπορεί να τους προσέφερα κάποια ικανοποίηση ή να τους παρακίνησα με κάποιο τρόπο ή με κάποια επιτυχία μέσω της δουλειάς μου να ανακαλύψουν και αυτοί πράγματα του χαρακτήρα τους και της φύσης τους και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Χαίρομαι για αυτό και το μόνο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ. Διότι σίγουρα το να αναγνωρίζουν οι συνάνθρωποι σου και οι άνθρωποι οι οποίοι έχουνε παρακολουθήσει από μακριά την αθλητική σου διαδρομή είναι κάτι ιδιαίτερο και σου δίνει την δύναμη να συνεχίσεις να προσφέρεις στον αθλητισμό, που ο αθλητισμός για εμένα είναι ποιότητα και τρόπος ζωής. Είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιος άνθρωπος πραγματικά μπορεί να βελτιώσει τον χαρακτήρα του, τις επιδόσεις του αλλά και τη ζωή του”.

“Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα την κοινωνία μας”
 
– Παρά το γεγονός πως η χώρα μας διάγει οικονομικές δυσκολίες που έχουν αντίκτυπο και στον αθλητισμό, πολλοί είναι οι αθλητές που καταφέρνουν και ξεχωρίζουν σε ατομικό επίπεδο…

“Τα παιδιά διακρίνονται γιατί έχουν αγάπη γι’ αυτό που κάνουνε, διότι δουλεύουνε σκληρά και ξοδεύουν πάρα πολύ ενέργεια και αυτοί και οι οικογένειες τους για να φτάσουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Αν σκεφτεί κανείς τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται στην κοινωνία μας και στην καθημερινότητα μας, πρέπει να μας προβληματίσουν, γιατί τελικά τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην υπόλοιπη μας ζωή, πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα την κοινωνία μας, ώστε να δίνουμε την ευκαιρία στον μέσο όρο των παιδιών τα οποία ασχολούνται με τον αθλητισμό να φεύγουν με εφόδια τα οποία πιθανόν να μην είναι ο πρωταθλητισμός. Βέβαια αυτοί οι αθλητές μας παρακινούν και με έναν άλλο τρόπο, ότι τελικά αυτή η χώρα μέσα από τα προβλήματα που έχει, μπορεί αν ένα παιδί έχει πάθος και θέληση να κυνηγήσει τα όνειρα του, μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα”.

– Πριν λίγες ημέρες η χώρα μας θρήνησε εντελώς άδικα τον χαμό 21 συνανθρώπων μας εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε την Δυτική Αττική…

“Καταρχήν θέλω να πω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι τραγικό όλο αυτό. Πρέπει να οργανώσουμε την κοινωνία μας για να μην θρηνούμε από επιπολαιότητες, από αμέλειες και από ανοργανωσιά, θύματα με τον τρόπο που τα θρηνούμε τώρα.

Συγχρόνως, πρέπει να βελτιώσουμε την παιδεία μας και τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μας ανακαλύπτουν τις δεξιότητες τους, δηλαδή το σχολείο. Σχολείο δεν είναι μόνο η καθημερινή ενασχόληση πηγαίνοντας στο σχολείο όπως το αναφέρουμε και το εννοεί ο πολύς ο κόσμος, σχολείο είναι και η καθημερινή μας συμπεριφορά απέναντι στο κοινό καλό”.

“Η συμβουλή μου στους νέους; Να μη φοβούνται κανέναν!”

– Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τι θα συμβούλευε έναν νέο που έχει όνειρο, να πετύχει, να φτάσει ψηλά και να ζήσει όσα ενδεχομένως ονειρεύεται;

 “Να μη φοβάται κανέναν. Η δύναμη που έχει μέσα του είναι τεράστια, να μη φοβάται να προσπαθεί να την ανακαλύψει, να σκαλίζει τα ταλέντα του και η επιτυχία θα βρεθεί μπροστά του”.

– Με τον Άρη ως αθλητής ζήσατε πολλά, γνωρίσατε επιτυχίες, κατακτήσατε τίτλους. Πλέον, ανήκετε ξανά στον σύλλογο αυτό, από άλλο πόστο, αυτό του προπονητή. Αλήθεια, ποια τα όνειρα σας, για τον Άρη του σήμερα;

 “Θέλω ο Άρης να γίνει ένας οργανωμένος οργανισμός, καθώς έχει μεγάλη παράδοση, έχει κόσμο που τον αγαπάει από το παρελθόν και το μέλλον είναι λαμπρό αρκεί να ανακαλύψει ότι η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων που έχουν την ίδια αγάπη πρέπει να είναι δεδομένη. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί πραγματικά ο Άρης να επιστρέψει στην παραγωγή επιτυχιών, μέσα από την παραγωγή στελεχών και η οργάνωση της ομάδας είναι το κυριότερο και το πιο σημαντικό που πρέπει να ολοκληρωθεί, ώστε να μπορέσει ο κόσμος του Άρη να είναι περήφανος για αυτό το αθλητικό αποτέλεσμα που θα βγάζει η ομάδα στο γήπεδο”.

Προτεινόμενα Άρθρα