"Υπάρχει πίεση, βγάλαμε αθλητικό εγωισμό"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε πως οι παίκτες του πάλεψαν σήμερα και παρουσίασαν καλύτερη εικόνα στο παρκέ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο “Δράκος” στους Έλληνες δημοσιογράφους μετά το ματς:

Για τον αγώνα: “Συγκεντρωθήκαμε και παίξαμε καλό μπάσκετ. Αν τα κριτήρια ήταν ίδια και στα δύο μέρη του γηπέδου, θα είχαμε πάρει τη νίκη. Παίξαμε με συγκέντρωση και αρκετά δυνατή άμυνα. Κάναμε κάποια λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Δείξαμε όμως ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είμαστε μία καινούργια ομάδα που θέλει χρόνο. Δεν είναι εύκολη η πίεση του κόσμου. Σιγά-σιγά τα παιδιά θα καταλάβουν που βρίσκονται. Μία μεγάλη ομάδα. Παρότι είχαμε άσχημη ψυχολογία, παλέψαμε μέχρι το τέλος και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Τα παιδιά έβγαλαν αθλητικό εγωισμό, πιο καθαρό μυαλό και καλύτερες επιλογές, μαζί με υπομονή. Οσοι έχουν παίξει μπάσκετ και ειδικά στον ΑΡΗ, ξέρουν ότι δεν είναι εύκολο να παίζεις κάτω από τέτοια πίεση”.

Για τους Πέτγουεϊ και Μοράντ: “Ξέρετε πολύ καλά οτι ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο για να πλαισιώσουμε την ομάδα με τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση. Η απόφαση για τον Πέτγουεϊ θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση. Ο Μοράντ έπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Είναι νεαρός, θα μάθει. Είναι φυσιολογικά σε μία ομάδα με νέα παιδιά και αυτούς τους στόχους”.

Για τη διαιτησία: “Οταν κάποιος κρατάει τη φανέλα του Βασιλόπουλου, είναι ο ορισμός του φάουλ. Ενώ σε εμάς έδιναν εύκολα φάουλ. Δεν θέλουμε κάτι περισσότερο. Απλά τα ίδια κριτήρια”.

Για τον κόσμο: “Εχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Δεν χρειάζεται να είναι νευρικός αλλά να καταλάβει ότι έχει να δώσει στην ομάδα. Εχει την ποιότητα και την ποσότητα. Ενωμένοι μόνο κέρδος θα έχουμε. Ακόμα και αν κάποιο παιδί δεν είναι στο πνεύμα της ομάδας. Κάποια παιδιά που ήρθαν τελευταία στιγμή, δεν μπορούν να αποκτήσουν τόσο γρήγορα τη νοοτροπία μας. Πρέπει ο κόσμος με συμπαράσταση σε όλους, να παρακινεί τους παίκτες”.

Για τον Μποχωρίδη: “Ο Λευτέρης είναι ποιότητα. Το παιδί είναι έτοιμο. Αν είχε περισσότερες προπονήσεις, θα έδινε περισσότερα πράγματα. Και θα προσθέσει ακόμα περισσότερα”

Προτεινόμενα Άρθρα