Έχασε την ευκαιρία

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είχε φύγει με το διπλό από την Οστάνδη, όμως στα κρίσιμα σημεία δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικός.

Ο ΑΡΗΣ ήθελε τη νίκη απέναντι στην Οστάνδη και για βαθμολογικούς και για να… ρεφάρει μετά την τραγική ήττα στην Πάτρα και θα μπορούσε να την είχε πάρει, αν ήταν πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός στα κρίσιμα τελευταία τρία λεπτά της αναμέτρησης. 

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ξεκίνησε ένα ακόμη παιχνίδι πολύ δυναμικά και βρέθηκε στα μισά του Α΄ δεκαλέπτου να προηγείται με +6 (12-18). Τα αργά αντανακλαστικά στην περιφερειακή άμυνα όμως, έδωσαν τα ελεύθερα τρίποντα στην Οστάνδη και βοήθησαν την βελγική ομάδα να κλείσει με μειονέκτημα ενός πόντους την 1η περίοδο (19-20). 

Στο Β΄ δεκάλεπτο, οι “κίτρινοι” μπλόκαραν επιθετικά, επιχείρησαν με ατομικές ενέργειες να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, τακτική όμως που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Η άμυνά τους συνέχισε να μην είναι στον ίδιο βαθμό αποτελεσματική, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στην Οστάνδη να διατηρεί την διαφορά πάνω από τους πέντε πόντους και να κλείσει εν τέλει το Α΄ ημίχρονο με προβάδισμα 6 πόντων (38-32). 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο ΑΡΗΣ συνέχισε να είναι αναποτελεσματικός στις δύο άκρες του παρκέ και είδε 5:30 λεπτά πριν την λήξη του Γ΄ δεκαλέπτου το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς να στέλνει την διαφορά στο +11 (48-37). Αυτή η εξέλιξη, αντί να πανικοβάλλει τους “κίτρινους” τους ξύπνησε κι έκτοτε σήμανε η αντεπίθεση. Η ένταση και η σκληράδα στην άμυνα ανέβηκε και η Οστάνδη δεν βρήκε εύκολο σκορ. Στην επίθεση, με σημείο αναφοράς τον Τσαϊρέλη, οι παίκτες του Γιαννάκη φόρτωσαν με πόντους το αντίπαλο καλάθι με σουτ από την περιφέρεια και μέσα από το ζωγραφιστό και μ’ επιμέρους σκορ 16-4, πήραν το προβάδισμα με 52-53. 

Στο γρήγορο 7-0 της Οστάνδης με την έναρξη της 4ης περιόδου, ο ΑΡΗΣ βρήκε απάντηση και μείωσε ξανά σε απόσταση ενός σουτ την διαφορά, μπαίνοντας εκ νέου δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης. Το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς που έκανε το σκορ από 63-62, 66-63, ήταν “μαχαιριά”, γιατί σ’ εκείνο το σημείο αν αστοχούσε ο Σέρβος ο ΑΡΗΣ θα έπαιρνε την ψυχολογία με το μέρος του, καθώς ακολούθησε το τρίποντο του Μποχωρίδη και στην αμέσως επόμενη φάση η λάθος πάσα του Φύλερ προς τον Μάιερς, από την οποία ο ΑΡΗΣ κέρδισε την κατοχή. Αντ’ αυτού όμως, η ασυνεννοησία ανάμεσα σε Αθηναίου και Βασιλόπουλο, έδωσε την δυνατότητα στον Φύλερ να κλέψει και να κερδίσει το φάουλ που τον έστειλε στην γραμμή των βολών. 

Με το σκορ στο 68-65 και 18,2 ν’ απομένουν για το τέλος, ο ΑΡΗΣ είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το ματς, αλλά δεν βρήκαν στόχο τα σουτ των Μπελ και Αθηναίου. Στην πρώτη περίπτωση ο Αμερικάνος αστόχησε αμαρκάριστος από την γωνία ενώ στην δεύτερη, ο Αθηναίου μετά από το επιθετικό ριμπάουντ του Βασιλόπουλου, δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Στα διαθέσιμα δευτερόλεπτα η μία εύστοχη του Τζόρτζεβιτς, ήταν αρκετή για να πάρουν τη νίκη οι Βέλγοι.

Προτεινόμενα Άρθρα