"Πάντα υπολογίζεις τον ΑΡΗ στην έδρα του"

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Βεργίνης μίλησε στην εκπομπή BasketCity στον Libero 107.4 για τον αυριανό αγώνα του Λαυρίου με τον ΑΡΗ, αλλά και την δική του κατάσταση με τους «κίτρινους».

Ο Έλληνας άσος του Λαυρίου αρχικά τόνισε όσον αφορά την πορεία της αθηναικής ομάδας: «Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με το τεχνικό τιμ, έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα και το μυστικό της πορείας μας είναι η… χημεία. Νομίζω ότι δίκαια βρισκόμαστε στην 3η θέση, με βάση το μπάσκετ που παίζουμε. Είναι επίσης επιτυχία και του κόουτς Σερέλη αλλά και της διοίκησης που είναι κοντά μας.

Για τον τρομερό αγώνα με τις δύο παρατάσεις κόντρα στον Παναθηναικό είπε: «Κι εμείς δεν πιστεύαμε ότι θα πάει έτσι ο αγώνας, πήγαμε για να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας αλλά νομίζω ότι κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, θεωρώ ότι ήταν από τους κορυφαίους αγώνες της τελευταίες δεκαετίας».

Για το ενδεχόμενο να παίξει το Λαύριο του χρόνου, στο Basketball Champions League είπε: «Είναι νωρίς να μιλάμε για τέτοιους στόχους, η ομάδα διανύει την τρίτη της χρονιάς στην Α1. Πιστεύω ότι είναι στο μυαλό όλων, αλλά δεν μπορούμε να λέμε από τώρα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Για τον Μουρ που έχει «κλέψει» την παράσταση στην Α1 είπε: «Ο Μουρ είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, ψηλά στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, μας δίνει τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Αλλά διαθέτουμε ένα εξαιρετικό σύνολο και οι άλλοι ξένοι μας είναι πολύ καλοί παίκτες ενώ και οι Έλληνες δίνουν και αυτοί ενέργεια».

Για τον ρόλο του… πάτερ φαμίλιας στο Λαύριο, μιας και ηλικιακά είναι από τους μεγαλύτερους Έλληνες είπε: «Είναι ένας καινούργιος ρόλος για μένα, φτάσαμε να κάνουμε και αυτό. Φέτος έχω έναν διαφορετικό ρόλο και στην ομάδα, μίλησα και με τον προπονητή μου, επειδή είναι έτσι η ομάδα φτιαγμένη, πρέπει να κρατάω τις ισορροπίες εντός και εκτός γηπέδου. Προσπαθώ κι εγώ με την εμπειρία μου να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου»

Για το γεγονός ότι αρκετοί θεωρούν το Λαύριο ως φαβορί αύριο στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον ΑΡΗ είπε: «Στην αρχή της χρονιάς δεν το περίμενα, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος πιστεύω. Αγωνιστικά με βάση την χρονιά μέχρι τώρα, θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από τον ΑΡΗ. Αλλά ο ΑΡΗΣ είναι σε δύσκολο θέση, μετά από συνεχόμενες ήττες, με μία διοικητική ανισορροπία, θα έχει όπως έχουμε μάθει και κόσμο στο γήπεδο, ένας παράγοντας που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αποστολή μας. Εμείς άμα μπούμε δυνατά θα έχουμε τον πρώτο λόγο, αλλά τον ΑΡΗ στο γήπεδο του πάντα τον υπολογίζεις σε όποια κατάσταση και να είναι» ενώ πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι αν φτάσουμε τα στάνταρ μας, θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Αν ο ΑΡΗΣ μας κρατήσει χαμηλά τότε θα είανι ανταγωνιστικός».

Όσον αφορά την δική του κατάσταση με τις οφειλές προς το πρόσωπο του είπε: «Κάνω υπομονή εδώ και αρκετό καιρό, το ξέρει και ο κόσμος και η διοίκηση. Δεν θέλω να βλάψω  την ομάδα, έπαιξα τρία χρόνια και έχω δεθεί, έχω επαφές και ανθρώπους φίλους στον ΑΡΗ. Δεν θέλω να δημιουργήσω παραπάνω προβλήματα. Υπάρχει όμως μία τεράστια διοικητική δυσκολία, εύχομαι να λυθεί σύντομα και πιο ανώδυνα γίνεται , για να έρθουμε σύντομα σε συμφωνία με την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι στον πρώτο χρόνο η διοίκηση Λάσκαρη ήταν αξιοπρεπέστατη. Αλλά από τον προηγούμενο Μάρτιο είμαι σε μία δύσκολη θέση. Επικοινώνησα τότε κι εγώ και ο εκπρόσωπος μου, αλλά έχω καιρό να έρθω σε επαφή με κάποιον, να μου τηλεφωνήσει να μου προτείνει κάποιος κάτι, είναι δύσκολη η κατάσταση. Έχω κάνει υπομονή χωρίς να με πάρει κανείς τηλέφωνο. Εύχομαι να φτιάξει η κατάσταση, ξέρω ότι θα βοηθήσει και ο κόσμος, πρέπει όλοι μαζί να προσπαθούν να βρουν μία λύση».

Προτεινόμενα Άρθρα