"Το ελληνικό μπάσκετ έχει βάθος"

από Γιώργος Γκάτος

Ο γκαρντ του Άρη ξεκαθάρισε πως ουδείς σκέφτεται αν θα είναι παρών στις επόμενες κλήσεις ή στα τελικά και δίνουν όλοι και την ψυχή τους για την επίσημη αγαπημένη.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε στο Sportfm.gr για:

-το 4/4 στα προκριματικά: “Αυτό που μετρά στο τέλος είναι το 4/4. Αυτό που θέλαμε εξ αρχής ήταν να κερδίζουμε. Όλοι είχαμε λίγο παραπάνω άγχος, επειδή παίζαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και ήμασταν υποχρεωμένοι να κερδίσουμε τα δύο σερί ματς στην έδρα μας. Τα καταφέραμε, αλλά ξέρουμε πως ακόμη δεν έχουμε πετύχει την αποστολή μας. Θέλουμε αν είναι δυνατόν να κάνουμε άλλες δύο νίκες στο Ισραήλ και την Εσθονία και να πάμε από θέση ισχύος στη δεύτερη φάση όπου θα κριθούν όλα”.

-την αγχωτική νίκη επί της Μ. Βρετανίας: “Είναι αλήθεια πως κερδίσαμε πολύ πιο δύσκολα από ό,τι θα θέλαμε, αλλά το θέμα είναι πως κερδίσαμε. Η Μ. Βρετανία είναι πολύ καλή ομάδα, ήρθε να παίξει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την πρόκριση και έπαιξε με συγκέντρωση από την αρχή, κάτι που δεν κάναμε εμείς. Στην πορεία, στο δεύτερο ημίχρονο, ευτυχώς σφίξαμε περισσότερο την άμυνά μας, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην επίθεση και πήραμε αυτό που θέλαμε”.

-τη δυναμικότητα της Μ. Βρετανίας: “Θεωρώ πως είναι η καλύτερη ομάδα μετά από μας στον όμιλο. Το 0-4 που έχει στον όμιλο νομίζω πως την αδικεί, γιατί και στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια, αλλά και στα υπόλοιπα δύο ήταν πολύ ανταγωνιστική. Αυτό που κοιτάμε όμως εμείς είναι η δουλειά μας και το να συνεχίσουμε έτσι όπως αρχίσαμε”.

-τη δεύτερη καλή του εμφάνιση απέναντι στον ίδιο αντίπαλο: “Το σημαντικό είναι ότι κερδίζει η ομάδα. Κάθε φορά θα είναι κάποιος διαφορετικός που θα ξεχωρίσει. Το σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά δίνουν το 100% για την ομάδα και κερδίζουμε. Στο τέλος μένει πάντα η νίκη και τίποτε άλλο. Παίζουμε για τη χώρα μας, όχι για τους εαυτούς μας”.

-τις ήττες που έχουν άλλες παραδοσιακές δυνάμεις στα προκριματικά: “Αυτό που θέλουμε είναι όποιος και να βρίσκεται στην Εθνική να δίνει το 100%. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα ρόστερ όλων των εθνικών ομάδων κι έχουμε δει πολλές παραδοσιακές δυνάμεις να πέφτουν θύμα έκπληξης και να χάνουν. Εμείς ευτυχώς μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει πως έχουμε μια αρκετά δυνατή ομάδα που παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει ακόμη και σε αυτές τις περίεργες συνθήκες. Το ελληνικό μπάσκετ δείχνει πως έχει βάθος”.

-την πιθανότητα αλλαγών στο ρόστερ εν όψει των επόμενων παραθύρων όπου θα είναι διαθέσιμοι παίκτες από Ευρωλίγκα και ΝΒΑ: “Όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ αξίζουν. Δε νομίζω πως κάποιος έρχεται χαριστικά. Όσοι κι αν καλούνται θα δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό. Εμείς θα είμαστε πάντα στη διάθεση της Εθνικής, όποτε μας χρειαστεί”.

-τη στήριξη του κόσμου που γέμισε το γήπεδο: “Είναι πολύ ευχάριστο που παίζουμε στην περιφέρεια και ο κόσμος γέμισε το γήπεδο. Είδαμε πολλές οικογένειες στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη και το κοινό μάς βοήθησε σημαντικά να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για τη συνεισφορά του και ελπίζουμε να είναι δίπλα μας σε όλη αυτή τη διαδρομή”.

Προτεινόμενα Άρθρα