Το πρώτο με τον "Ξανθό" στον πάγκο

από AllAboutARIS

Μεσολάβησαν 49 ολόκληρα χρόνια μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου πρωταθλήματος του ΑΡΗ, αλλά οι "κίτρινοι" φρόντισαν να επανέλθουν με εμφατικό τρόπο στην κορυφή.

Το καλοκαίρι του 1978, η διοίκηση του ΑΡΗ έδωσε λύση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη χρονιά με τον Χάρη Παπαγεωργίου και πρότεινε την θέση του προπονητή στον μόλις αποσυρθέντα από την ενεργό δράση, Γιάννη Ιωαννίδη. Ο ΑΡΗΣ, κατέλαβε για πρώτη φορά μετά από 49 χρόνια τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος με ρεκόρ 24 νικών και 2 ηττών, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα αήττητο σερί από την 9η μέχρι την 26η αγωνιστική. Ο Χάρης Παπαγεωργίου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 924 πόντους, έχοντας ως ρεκόρ τους 60 πόντους στο 104-76 εναντίον του Σπόρτιγκ, στις 11 Φεβρουαρίου του 1979. 

Άξιους συμπαραστάτες σ’ εκείνη την ομάδα, ο Χάρης Παπαγεωργίου είχε τους: Αλεξανδρή, Χωλόπουλος, Σκόνδρα, Παραμανίδη, Ανανιάδη, Βαμβακούδη, Καλαντίδη, Σπάρταλη, Νάστο, Σπηλιώτη, Βορεάδη, Στυλιανού, Δελεμερτζή. Προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης

Προτεινόμενα Άρθρα