Ο ερχομός του θεού του μπάσκετ στον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Το καλοκαίρι του 1979, ο ΑΡΗΣ έφερε στην Ελλάδα το Νίκο Γκάλη. Ήταν η στιγμή, που άλλαξε τον ρου την ιστορίας, όχι μόνο του μπάσκετ του ΑΡΗ, αλλά ολόκληρης της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Τα πρώτα χρόνια του “Νικ” στην ομάδα, δεν συνδυάστηκαν με κάποιο πρωτάθλημα, μέχρι που ήρθε η αγωνιστική περίοδος, 1982-1983. Ο ΑΡΗΣ, με 22 νίκες σε 26 ματς, θα αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος, για 3η φορά στην ιστορία του.

Την σεζόν 1982-83 επιστρέφει στο τιμόνι της ομάδας ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο ΑΡΗΣ θα πετύχει 22 νίκες σε 26 αγώνες και σε συνδυασμό με το σερί νικών από την 7η ως και την 17η αγωνιστική θα κατακτήσει το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας και το πρώτο για τον Νίκο Γκάλη με τα χρώματα των “κιτρίνων”, ο οποίος με 880 πόντους αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. 

Συντελεστές εκείνης της επιτυχίας, ήταν οι: Γκάλης, Φιλίππου, Ρωμανίδης, Δοξάκης, Παραμανίδης, Παπαγεωργίου, Τσαχτάνης, Σταμάτης, Καραγιώργης, Γεωργιάδης, Τουκμενίδης, Στυλιανού, Χριστοφάκης. Προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης

Προτεινόμενα Άρθρα