Η Λουκόιλ Λέφσκι, στον δρόμο του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Αντιμέτωπος και με την Λουκόιλ Λέφσκι από την Βουλγαρία, θα βρεθεί στην φάση των ομίλων του FIBA Europe Cup ο ΑΡΗΣ και το AllAboutARIS, παρουσιάζει την βουλγάρικη ομάδα.

Η Λουκόιλ Λέφσκι, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα μπάσκετ στην Βουλγαρία. Η ομάδα της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, γνωστή στους παλαιότερους ως Λέφσκι Σόφιας, που ονομάζεται πλέον για εμπορικούς λόγους Λουκόιλ Λέφσκι (η γνωστή πετρελαϊκή εταιρεία, είναι ο μέγας χορηγός), θα είναι μεταξύ των ομάδων που θ’ αντιμετωπίσει  ΑΡΗΣ, στην φάση των ομίλων του FIBA Europe Cup.

Η Λέφσκι, ιδρύθηκε το 1923 και είναι το κλαμπ με τους περισσότερους τίτλους, τόσο στου άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Συνολικά, τα δύο τμήματα μαζί, έχουν κατακτήσει 62 τίτλους. Οι 35 εγχώριοι τίτλοι της ανδρικής ομάδας, μεταφράζονται σε 19 πρωταθλήματα Βουλγαρίας, 15 Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ.

Το ρόστερ

Ο Μάνουελ Μάρκοφ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Σούπερ Καπ, αλλά και του Βαλκανικού πρωταθλήματος την περσινή σεζόν, δεν διατηρήθηκε στο τιμόνι της ομάδας, με τον Κονσταντίν Παπάζοφ, να είναι πλέον ο head coach. Από την περσινή ομάδα, παρέμειναν οι Βελίκοφ και Αβράμοφ, με τον υπόλοιπο κορμό, ν’ αλλάζει ολοκληρωτικά. Στο δυναμικό της, η βουλγάρικη ομάδα έχει δύο Αμερικάνους, τον Πάτρικ Ρέμπερτ και τον Ράσελ Ρόμπινσον και δύο Σέρβους, τον Νίκολα Μάραβιτς και τον Μιλιβόγιε Μιγιόβιτς. Οι υπόλοιποι παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ, είναι Βούλγαροι.

Πορεία μέχρι στιγμής

Η Λέφσκι ξεκίνησε την φετινή ευρωπαϊκή πορεία, από τον Α΄ προκριματικό γύρο του Basketball Champions League. Πρώτος αντίπαλος, η λιθουανική Σιαουλιάι. Κόντρα στους Λιθουανούς, οι Βούλγαροι μέτρησαν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (με 79-91 και 79-65), παίρνοντας στο εισιτήριο για τον Β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Εκεί, έπαιξαν κόντρα στην Κάρχου, η οποία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, κερδίζοντας και στα δύο ματς, στέλνοντας στο FIBA Europe Cup την Λέφσκι.  

Το περασμένο Σάββατο (06/10), στην πρεμιέρα του βουλγάρικου πρωταθλήματος, η Λέφσκι κέρδισε την Σπαρτάκ Πλέβεν, με 88-78.

Το γήπεδο

Έδρα της ομάδας είναι η “Universiada Hall”, χωρητικότητας 4.000 θέσεων.

Προτεινόμενα Άρθρα