Ντνίπρο, η νέα δύναμη του ουκρανικού μπάσκετ

από AllAboutARIS

Η ουκρανική Ντνίπρο, είναι η τρίτη ομάδα που θα βρει ο ΑΡΗΣ στον δρόμο του, στην φάση των ομίλων του FIBA Europe Cup και το AllAboutARIS, παρουσιάζει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία, για την αντίπαλο των κιτρίνων.

Η Ντνίπρο, είναι η νέα δύναμη στο ουκρανικό μπάσκετ. Ιδρύθηκε τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας και συγκεκριμένα το 2003 και μέσα σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να κάνει βήματα προόδου και να εξελιχθεί σε μία ισχυρή δύναμη στις εγχώριες διοργανώσεις. Σε αυτά τα 15 χρόνια ιστορίας, η ουκρανική ομάδα έχει κατακτήσει 5 τίτλους. Ένα πρωτάθλημα Ουκρανίας (2016) και τέσσερα κύπελλα (2012, 2016, 2017, 2018).

Το ρόστερ

Το ρόστερ της Ντνίπρο, είναι αμιγώς ουκρανικό, καθώς τόσο ο προπονητής, όσο και οι παίκτες, είναι Ουκρανοί. Ο προπονητής, Ντένις Ζουράβλοφ, έχει δημιουργήσει μία ομάδα με έμπειρους και νεαρούς σε ηλικία παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν παίξει ποτέ εκτός Ουκρανίας. Οι μοναδικοί παίκτες που έχουν παραστάσεις και από άλλα πρωταθλήματα, είναι ο Βλαντιμίρ Προκοπένκο που έπαιξε στην Σλοβενία και ο Κυρίλ Νατιάζκο, που έπαιξε στην Αστάνα. 

Πορεία μέχρι στιγμής

Η ουκρανική ομάδα ξεκίνησε την πορεία της από τον Α΄ προκριματικό γύρο του FIBA Europe Cup, εκεί όπου αντιμετώπισε το Λαύριο. Στο πρώτο ματς στην Ελλάδα, ηττήθηκε με 82-73, αλλά στην ρεβάνς, κατάφερε να κερδίσει με 76-58 και να πάρει την πρόκριση. Στον Β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, έπεσε επάνω στην ΆλμπαΦέχερβαρ. Στην έδρα της, κέρδισε με 94-78, όμως στον επαναληπτικό, ηττήθηκε με 90-67 και έμεινε εκτός συνέχειας. Παρ’ όλα αυτά, θα βρεθεί στην φάση των ομίλων, καθώς από τις ηττημένες ομάδες, είχε το καλύτερο ranking.

Σε ό,τι αφορά το ουκρανικό πρωτάθλημα, το περασμένο Σάββατο (6/10), έκανε πρεμιέρα, κερδίζοντας εύκολα με 70-59, την Πολιτεκνίκ.

Το γήπεδο

Η έδρα της Ντνίπρο, είναι το “Palace of Sports Shynnik”, χωρητικότητας 600 θέσεων.

Προτεινόμενα Άρθρα