Μπελ: "Ένας για όλους και όλοι για έναν"

από AllAboutARIS

Ο Γκάρι Μπελ, μίλησε στο AllAboutARIS, για την φετινή πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής, την συνέχεια του πρωταθλήματος, το ευρωπαϊκό ταξίδι που ολοκληρώθηκε νωρίς και το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στ’ αποδυτήρια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αμερικάνου γκαρντ του ΑΡΗ, στο AllAboutARIS…

-Ας ξεκινήσουμε από κάτι πρόσφατο. Είχες έναν τραυματισμό στον δεξί σου ώμο, πως αισθάνεσαι τώρα; Τον έχεις ξεπεράσει;

“Βέβαια, νιώθω απόλυτα καλά. Όταν το έπαθα πόνεσε πολύ. Αυτές τις μέρες όμως που δεν είχαμε παιχνίδι, είχα την ευκαιρία να δουλέψω και να βρω τον ρυθμό μου, να δυναμώσω το σημείο στ’ οποίο τραυματίστηκα. Αυτές οι δύο εβδομάδες, έκαναν καλό και σε εμένα και στην ομάδα, για να βελτιωθούμε.”

-Τραυματίστηκες στην προπόνηση, κάτι που σημαίνει οι προπονήσεις σας είναι σκληρές…

“Πρέπει να είναι σκληρές οι προπονήσεις, για να προετοιμαζόμαστε για τους αγώνες. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν συμπαίκτη μου, διότι έγινε πάνω στην φάση του σκριν. Τέτοιου είδους τραυματισμοί προκύπτουν στο μπάσκετ και πρέπει να δουλέψεις σκληρά, για να επιστρέψει υγιής.”

-Γκάρι έπαιξες τις προάλλες για τρίτη φορά στην καριέρα σου σε ντέρμπι Π.Α.Ο.Κ.-ΑΡΗΣ. Η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει, αλλά την είδαμε να παρουσιάζει βελτίωση, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Είναι αυτή η εμφάνιση, ένα μήνυμα για την συνέχεια;

“Σίγουρα, προσπαθούμε να κάνουμε βήματα σαν ομάδα, προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας καλύτερα τον άλλο. Θέλουμε να κρατάμε τα πράγματα που κάνουμε σωστά και να βλέπουμε αυτά που κάνουμε λάθος. Κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ. ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, όμως παλέψαμε και καταφέραμε να επιστρέψουμε στην διεκδίκηση της νίκης. Στα τελευταία τρία λεπτά, δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση, για να κάνουμε την ανατροπή.”

-Κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ., ποιο ακριβώς ήταν το πλάνο; Θέλατε να κρατήσετε τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ μέσα από την άμυνά σας, θέλατε να πάτε το παιχνίδι σ’ έναν πιο γρήγορο ρυθμό; Ποια ήταν η οδηγία;

“Έβαλαν μερικά πολύ δύσκολα σουτ, κάποια τρίποντα στο ξεκίνημα του αγώνα που τους βοήθησαν να πάρουν μία διαφορά. Εμείς προσπαθήσαμε να τους περιορίσουμε το σκοράρισμα, αλλά δεν το καταφέραμε. Στην επίθεση παρουσιάσαμε βελτίωση, βρήκαμε τρόπους να σκοράρουμε. Πιστεύω όμως ότι, η άμυνά μας ήταν καλή, χρειαζόμασταν λίγη περισσότερη συγκέντρωση και αν ελέγχαμε τα ριμπάουντ, θα ήμασταν καλά.”

-Μετά από επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η ομάδα έχει δύο νίκες και πέντε ήττες. Είναι αλήθεια πως είχατε δύσκολο πρόγραμμα, θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο, για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα;

“Σε όλα τα παιχνίδια, ειδικά κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί. Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και σε αυτά κατεβήκαμε για τη νίκη. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα λάθη που κάναμε σε αυτές τις πέντε νίκες. Ακόμα και στα παιχνίδια που κερδίσαμε, είχαμε άσχημο ξεκίνημα, είχαμε διαστήματα που δεν σκοράραμε και η άμυνά μας δεν ήταν καλή. Πρέπει να διατηρούμε μία σταθερή απόδοση. Εφόσον το καταφέρουμε αυτό, όλα θα είναι καλύτερα. ”

-Έχω την αίσθηση πως η ήττα από τον Πανιώνιο, σας “πλήγωσε” περισσότερο…

“Όπως συνέβη και στις υπόλοιπες ήττες, δεν πρέπει ν’ αφήνουμε τον αντίπαλο, να κάνει το ξεκίνημα αυτό που θέλει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε βήμα του παιχνιδιού, να βλέπουμε πια είναι η καλύτερη επιλογή για εμάς. Με τον Πανιώνιο δεν το κάναμε αυτό, τους επιτρέψαμε να παίξουν στο τρανζίσιον, να ευστοχήσουν σε τρίποντα, δεν τους κάναμε την ζωή δύσκολη. Όταν δεν το κάνουμε αυτό, χάνουμε και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.”

-Είχατε μέρες για να ξεκουραστείτε, αλλά και να προετοιμαστείτε για την συνέχεια, για το παιχνίδι κόντρα στην Α.Ε.Κ.

“Συγκεντρωνόμαστε στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε μπροστά μας την Α.Ε.Κ. και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες οφείλουν να το κάνουν αυτό και ν’ ακούν τα όσα έχουν να πούνε οι προπονητές, για το αγωνιστικό πλάνο και πως αυτό θα το εκτελέσουν οι παίκτες. Αν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε καλά. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να είμαστε λίγο παραπάνω συγκεντρωμένοι. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε αυτή την φορά, έχουμε αρκετό καιρό να προετοιμαστούμε.”

-Είναι αυτό το ματς μία ευκαιρία να επιστρέψετε στις νίκες;

“Θα είναι ένα παιχνίδι, μέσα σε πολύ δυνατή ατμόσφαιρα. Όλα τα παιχνίδια, ειδικά φέτος, είναι δύσκολα. Εμείς, πρέπει να εκτελούμε σωστά το αγωνιστικό μας πλάνο, να παίζουμε δυνατή άμυνα και πιστεύω μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και αυτό θα γίνει, γιατί έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας. Θα είμαστε έτοιμοι.”

-Θέλω σε αυτό το σημείο ένα συνολικό σχόλιο για την ευρωπαϊκή πορεία. Ξεκινήσατε νωρίς τις υποχρεώσεις σας, φτάσατε πολύ κοντά στο να πάρετε την πρόκριση στους ομίλους του FIBA Champions League και έπειτα, ακολούθησαν οι αγώνες για το FIBA Europe Cup

“Παλέψαμε κόντρα στη Νίζνι, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην έδρα της, αλλά νομίζω ότι ήταν θέμα εμπειρίας. Ο κόουτς είπε πως, όποιο παιχνίδι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ενδιάμεσα σε αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος, πρέπει να το κάνουμε κι έτσι συνεχίσαμε στο FIBA Europe Cup. Δεν τα πήγαμε πολύ καλά, αλλά αποκτήσαμε εμπειρία. Πλέον, έχουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία που πήραμε και να επικεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στο πρωτάθλημα. Όλα είναι εμπειρίες. Σίγουρα, είμαστε μια νέα ομάδα. Έχουμε τρία παιδιά που είναι άνω των 30 ετών και αρκετά που είναι κάτω των 26. Όλα τα παιχνίδια που παίζουμε, είναι συλλογή εμπειριών για εμάς. Τώρα, πρέπει να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να επικεντρωνόμαστε στο ένα παιχνίδι.”

-Φέτος σε βλέπουμε να παίζεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Φαίνεσαι πιο άνετος, όταν είσαι στο παρκέ…

“Είμαι σε καλύτερη φόρμα, απ’ ότι ήμουν την προηγούμενη σεζόν. Πολλές φορές, εστιάζω την προσοχή μου σε πράγματα που μπορώ να ελέγξω. Πέρυσι, δεν το είχα σε μεγάλο βαθμό αυτό. Για παράδειγμα, στην άμυνα, μπορώ να ελέγξω τα πράγματα, στην επίθεση το ίδιο. Μπορώ να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για να πάρω τα ελεύθερα σουτ. Αμυντικά μπορώ να κάνω το βήμα παραπάνω, γιατί είμαι καλός αμυντικός. Μπορώ να ελέγξω ό, τι συμβαίνει.”

-Γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα πόσο δύσκολη ήταν η περσινή σεζόν. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που σας παρέχουν ότι χρειαστείτε. Πόσο βοηθάει την καθημερινότητά σας αυτό;  

“Σίγουρα. Ο κόουτς, έχει εδραιώσει κάποιες τακτικές, για να μπορέσεις να φτάσεις στη νίκη. δεν είναι μόνο τα όσα γίνονται μέσα στο παρκέ, σημασία έχουν και αυτά που γίνονται εκτός του γηπέδου. Υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα, νιώθω σαν να είμαι στο Κολέγιο. Όλος ο οργανισμός είναι από πίσω μας και δεν έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας, παρά μόνο το μπάσκετ. Ο κόουτς έχει δημιουργήσει πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα.”

-Στις συζητήσεις με τους συμπαίκτες σου, πόσο καλύτερα θεωρείται ότι μπορείτε να παίξετε σαν ομάδα;

“Συζητάμε διαρκώς. Ακόμα και όταν δεν είμαστε στο γήπεδο, είμαστε συνέχεια μαζί με τους συμπαίκτες μου. Κάποια παιδιά έχουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους εδώ και μαζευόμαστε όλοι μαζί. Τις προάλλες γιορτάσαμε παρέα την ημέρα των ευχαριστιών. Έχουμε οικογενειακή ατμόσφαιρα στην ομάδα, η οποία μεταφέρεται και στο γήπεδο.”

-Η ομάδα άλλαξε αρκετά από πέρυσι, νέοι παίκτες ήρθαν το καλοκαίρι. Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος σου;

“Ο Φλιώνης που είμαστε μαζί από πέρυσι. Έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, είναι ένας άνθρωπος με τον οποίον μπορώ να μιλήσω. Είναι κάτι σαν μικρός μου αδερφός, ανταγωνιζόμαστε κάθε μέρα στην προπόνηση. Το ίδιο σκεπτικό, έχουμε μεταφέρει και στα παιδιά που δεν ήταν πέρυσι στην ομάδα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, αγαπώ όλους τους συμπαίκτες μου και είναι πολύ καλή η ατμόσφαιρα για μένα.”

-Πως είναι η ζωή στην Θεσσαλονίκη; Ζεις δύο χρόνια εδώ.

“Αγαπώ την Θεσσαλονίκη, είναι η καλύτερη πόλη που έχω ζήσει ποτέ. Αυτά τα δύο χρόνια που είμαι εδώ, είναι εύκολα στο πως ζω. Αγαπώ αυτό το μέρος.”

-Έχουμε λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Πέρα από την οικογένειά σου, ένα πολύ ωραίο δώρο, θα ήταν να κερδίσει η ομάδα και όλα τα παιχνίδια που έχει μέσα στον Δεκέμβριο…

“Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Ελπίζω να κάνουμε τις νίκες που θέλουμε και να κάνουμε καλά Χριστούγεννα.”

-Τι θα ήθελες να πεις στους φίλους του ΑΡΗ; Ένα μήνυμα ίσως που θα ήθελες να τους στείλεις

“Θέλω να τους πω να μην απογοητεύονται. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτεροι. Τους χρειαζόμαστε στα παιχνίδια, χρειαζόμαστε την στήριξή τους, βλέπουν ότι παλεύουμε και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν. Όπως έχω ξαναπεί, ένας για όλους και όλη για έναν και μέρα με την μέρα, θα γινόμαστε όλο και πιο πετυχημένοι.”

Προτεινόμενα Άρθρα