Η “εξουδετέρωση” των γκαρντ του ΑΡΗ, από την διαιτησία

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ για μία ακόμη σεζόν τυγχάνει απαράδεκτης αντιμετώπισης από τους διαιτητές και αύριο ετοιμάζεται να παίξει ένα σημαντικό παιχνίδι με το Περιστερί, με πρώτο ρέφερι τον Σώμο.

Διανύουμε άλλη μία αγωνιστική περίοδο, κατά την οποία ο ΑΡΗΣ έχει κάκιστες διαιτησίες στα παιχνίδια του. Ακόμα και στα ματς που η ομάδα κέρδισε, πάλι υπήρχαν σημεία που οι διαιτητές έδιναν, εντελώς, άκυρα σφυρίγματα.

Οι “κίτρινοι”, είναι ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα, στην ενέργεια που θα βγάλει στο παρκέ και στην δύναμη με την οποία θα πάνε στις μονομαχίες οι παίκτες. Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αυτή η μορφή άμυνας τιμωρείται από τους διαιτητές, αλλά στα τελευταία παιχνίδια παρατηρείται και κάτι ακόμη πολύ έντονα. Ο ΑΡΗΣ, έχει μία συγκεκριμένη δομή όταν αμύνεται, με τον Γιάννη Καστρίτη να βάζει ασφυκτική πίεση επάνω στους αντίπαλους γκαρντ. Με αυτόν τον ρόλο, έχει επιφορτιστεί ο Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του αντίπαλου πλέι-μέικερ, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, καθυστερώντας το κατέβασμα της μπάλας και την αντίπαλη επίθεση. Στις αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί, οι διαιτητές έχουν φορτώσει από πολύ νωρίς (από το Α΄ κιόλας δεκάλεπτο) με δύο φάουλ τον γκαρντ του ΑΡΗ, ο οποίος αποσύρεται, υποχρεωτικά, στον πάγκο, για να προστατευτεί. Αυτό έγινε στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, έγινε με το Λαύριο, με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και εσχάτως με τον Κολοσσό.

Οι άλλοι δύο γκαρντ του ΑΡΗ που βρίσκονται στο “στόχαστρο” της διαιτησίας, είναι ο Γκάρι Μπελ και ο Λάκι Τζόουνς. Οι δύο Αμερικάνοι, μπορούν να μαρκάρουν και ισοϋψείς και πιο κοντούς γκαρντ, αλλά στην προσπάθειά τους ν’ αμυνθούν, φορτώνονται με φάουλ από τους διαιτητές. Αποτέλεσμα; Οι τρεις καλύτεροι αμυντικοί της ομάδας (Τζόουνς, Φλιώνης, Μπελ), δεν μπορούν ν’ αυξήσουν την ένταση στην άμυνα, για να μην χρεωθούν με περισσότερα φάουλ, με συνέπεια να διαταράσσεται η αμυντική ισορροπία της ομάδας και οι αντίπαλοι γκαρντ ν’ απελευθερώνονται και να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση.

Αύριο, ο ΑΡΗΣ πηγαίνει να παίξει ένα δύσκολο παιχνίδι με το Περιστέρι. Η αθηναϊκή ομάδα, έχει στην περιφέρειά της δύο ικανότατους γκαρντ, τον Ράιαν Χάροου και τον Στίβεν Γκρέι. Οι Φλιώνης, Μπελ και Τζόουνς, θα επιφορτιστούν με το μαρκάρισμα των δύο Αμερικανών. Πέρα από το πώς θα περιορίσουν τον αντίπαλο, οι γκαρντ του ΑΡΗ πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι, της διαιτητικής τριάδας που ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι, ηγείται ο Σώμος, ο οποίος στο ματς του Α΄ γύρου, αλλά και σε όσα παιχνίδια έχει σφυρίξει τον ΑΡΗ, έχει προκαλέσει την οργή, με τις αποφάσεις του.

Προτεινόμενα Άρθρα