Το ντοκιμαντέρ του Ραμόν Χάρις (vid)

από AllAboutARIS

Ο Ραμόν Χάρις, με την βοήθεια του συμπαίκτη του, Γιώργου Αγγέλου, δημιούργησε ένα βίντεο όπου κάνει μία αναδρομή στην καριέρα του από το κολλέγιο, μέχρι σήμερα.

Από την γενέτειρά του την Αλάσκα, στο κολλέγιο του Κεντάκι, μέχρι την αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ και τον ΑΡΗ. Η μπασκετική ζωή του Ραμόν Χάρις, έτσι όπως της εξιστορεί ο ίδιος ο Αμερικάνος φόργουρντ.

Ξεκινώντας το βίντεο, ο έμπειρος φόργουορντ θυμάται την χρονιά που κατέκτησε τον τίτλο στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ και την απόφασή του στην συνέχεια, ν’ αφήσει την πατρίδα του, για ν’ αγωνιστεί στην Ευρώπη. “Επιστρέψαμε στους τελικούς και παίξαμε και πάλι με τον ίδιο αντίπαλο, την θυγατρική των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Μέχρι τότε, είχα γίνει ανταλλαγή σε πολλές ομάδες της D-League. Τότε συνειδητοποίησα πως, ήρθε η ώρα να περάσω τον Ατλαντικό κι έτσι ήρθα στην Ελλάδα. Στην πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα, έπαιξα στον Κολοσσό. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά μου στην Ελλάδα και παίζω για τον ΑΡΗ, στην Θεσσαλονίκη.”

Για ποιον λόγο φοράει το νούμερο 22, ο Χάρις απάντησε: “Το φορούσε και η μητέρα μου, η οποία έχει παίξει μπάσκετ στο Κολλέγιο. Την περίοδο που έπαιζε, έμεινε έγκυος σ’ εμένα.” Η μητέρα του Αμερικάνου ψηλού του ΑΡΗ, Κάρμεν Μπόουλς εξιστορεί: “Κάρμεν, μου είπαν, είσαι έγκυος. Ήταν προς τα τέλη της σεζόν. Μίλησα στον προπονητή μου γι’ αυτό, καθώς στο σχολείο δεν υπήρχε κάποιος κανονισμός, σχετικά με τις έγκυες, οπότε δεν μπορούσαν να μου πουν ότι, δεν μπορώ να παίξω. Πήρα έτσι την απόφαση να συνεχίσω. Έπαιξα γι’ άλλους έξι μήνες, καθώς δεν μου φαινόταν πολύ. Όταν άρχισε να φαίνεται, μου είπαν ότι είναι καλό να σταματήσω. Ο προπονητής μου, μου είπε ότι δεν αισθανόταν άνετα, γιατί δεν ήθελε να γίνει κάτι που θα με έβλαπτε. Έτσι σταμάτησα και είπα θα συνεχίσω τις σπουδές μου για ν’ αποφοιτήσω.”

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο, παρακάτω:

Προτεινόμενα Άρθρα