Σαν σήμερα: Το πέμπτο Κύπελλο, κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ. (pics-vid)

από AllAboutARIS

Συμπληρώνονται σήμερα 29 χρόνια, από την ημέρα που ο ΑΡΗΣ κέρδισε με σκορ 75-62 τον Π.Α.Ο.Κ. στον τελικό και σήκωσε στον ουρανό του “Σ.Ε.Φ.”, το πέμπτο Κύπελλο της ιστορίας του.

Μια μέρα σαν και την σημερινή, πριν από 29 χρόνια, ο ΑΡΗΣ έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Αυτοκράτορα, ν’ αντιμετωπίζει στο “Σ.Ε.Φ.”, τον Π.Α.Ο.Κ. Το παιχνίδι στο Α΄ ημίχρονο ήταν ντέρμπι, με τον ΑΡΗ να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ, αλλά να μην μπορεί να “χτίσει” διαφορά. Έτσι, το Α΄ μέρος βρήκε τους “κιτρινόμαυρους” να προηγούνται με 33-31.

Στο Β΄ ημίχρονο όμως, η αρμάδα του Γιάννη Ιωαννίδη άλλαξε ταχύτητα και σάρωσε τον αντίπαλό της, φτάνοντας στη νίκη με το επιβλητικό 75-62. Ο Γκάλης με 35 πόντους, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης, οδηγώντας την ομάδα, σε έναν ακόμη τίτλο. Στους 20 πόντους, σταμάτησε ο Σούμποτιτς.

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ 75-62 (33-31)

Διαιτητές: Ρήγας-Κορομηλάς

ΑΡΗΣ (Ιωαννίδης): Λυπηρίδης, Γκάλης 35(1), Γιαννάκης 9, Σούμποτιτς 20(3), Μισούνοφ 7, Ρωμανίδης, Βράνκοβιτς 4, Βουρτζούμης, Δοξάκης, Κατσούλης Μ.

Π.Α.Ο.Κ. (Πολίτης): Σταυρόπουλος 17(1), Μπουντούρης 1, Πρέλεβιτς 8, Κόουκ 14(1), Κόρφας 6, Παπαχρόνης 1, Φασούλας 8, Μακαράς 7(1), Παπασαράντου, Καρατζουλίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα