Γράφει ιστορία ο Σκόλα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Παιχνίδι με ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία είναι αυτό κόντρα στην Πολωνία για τον Λουίς Σκόλα, καθώς ο 39χρονος φόργουορντ έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα με την φανέλα της εθνικής Αργεντινής.

Ο Λουίς Σκόλα δεν σταματάει να… διαλύει τα κοντέρ με τη φανέλα της «Αλμπισελέστε» και απέναντι στους Πολωνούς κατάφερε να καταγράψει μία ακόμα σπουδαία επίδοση.

Το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της φάσης των «16» είναι το 38ο της καριέρας του σε Παγκόσμια Κύπελλα, περνώντας μόνος στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Με την συμμετοχή αυτή προσπέρασε τον Βραζιλιάνο Μαρσέλ Ντε Σόουζα, που μετρούσε 37 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ πλέον «κυνηγάει» τον Ουμπρατάν Περέιρα Μασιέλ, που μετρά 41 συμμετοχές στο εν λόγω τουρνουά.

Ο Αργεντινός άσος, μάλιστα, πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Πολωνία βρισκόταν στη δεύτερη θέση και της λίστας των σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 639 πόντους, πίσω μόνο από τον θρυλικό Όσκαρ Σμιντ (906 πόντοι σε 34 παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Κι όλα αυτά για τον Σκόλα που στα 39 του χρόνια έχει αγωνιστεί σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα (2002, 2006, 2010, 2014, 2019) και αποτελεί το σημείο αναφοράς για την ομάδα του Σέρτζιο Ερνάντεθ.

Προτεινόμενα Άρθρα